Yandex Metrica

Filistinli tutuklulara destek için Uluslararası Kızılhaç Komitesi önünde cuma namazı kıldılar

Filistinli tutuklulara destek için Uluslararası Kızılhaç Komitesi önünde cuma namazı kıldılar

Cezai işlemleri devam ettiği için tepki olarak açlık grevi yapan Filistinli tutuklulara destek olmak ve seslerini duyurmak isteyen Gazzeliler, cuma namazını Uluslararası Kızılhaç Komitesi önünde kıldı.

Dünya

23.01.2024, 18:08

Gazze'de bir araya gelen onlarca Gazzeli, tutuldukları İsrail hapishaneleri çatısı altında açlık grevi sürdüren Filistinli tutuklularla dayanışma için bugünkü cuma namazını Uluslararası Kızılhaç Komitesi önünde kıldı.

İslami Cihad Hareketi, çağrı yaparak onlarca Filistinliyi bir araya getirdi ve hepsi cuma namazını Uluslararası Kızılhaç Komitesinin Gazze'deki binası önünde eda etti.

Uzaya çıktı Esad rejiminden kaçarak Türkiye'ye sığındı! İlk Suriyeli astronot Muhammed Faris Gaziantep'te hayatını kaybetti! Uzaya çıktı Esad rejiminden kaçarak Türkiye'ye sığındı! İlk Suriyeli astronot... Haberi Görüntüle

'İŞGALCİ İSRAİL İLE YÜZLEŞMEYE HAZIRIZ'

Cuma hutbesini okuyan İslami Cihad Hareketinin Sözcüsü Davud Şihab, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluları selamladığını söyledi ve "Tutukluların serbest bırakılması için Filistin direnişi tüm seçenekleri ve araçları kullanmaya ve işgalci İsrail ile yüzleşmeye hazır." dedi.

Cuma namazından sonra AA'ya Davud konuşan Şihab, İslami Cihad'ın haspihanede açlık grevinde olan Filistinli tutuklular hakkında iki gündür tüm taraflarla görüştüğünü dile getirdi.

İsrail hapishanelerinde tutulan İslami Cihad Hareketi üyesi 250 tutuklu Filistinli, kendilerine uygulanan cezai işlemlerin devam etmesine tepki göstermek amacıyla 13 Ekim'de süresiz açlık grevine başlamıştı.

Gilboa Hapishanesi'nden kaçmayı başaran İslami Cihad mensupları farklı hücrelere konulduktan sonra haklarında cezai işlemler uygulanmıştı.

Hamas Hareketi'nin çağrısıyla Gazze'de cuma namazı sonrası toplanan yüzlerce Filistinli, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklularla dayanışma için gösteri düzenledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading