Yandex Metrica

Evinde 2. Dünya Savaşı'ndan kalma tank çıktı

Evinde 2. Dünya Savaşı'ndan kalma tank çıktı

Almanya'da 84 yaşındaki bir adamın bodrumunda 2. Dünya Savaşı'ndan kalma tank, uçaksavar silah ve torpido bulundu. Teçhizatları saklayan vatandaş, hapis cezasıyla karşı karşıya.

Dünya

06.03.2024, 00:22

Almanya'da 84 yaşında emekli bir vatandaşın evinden 2. Dünya Savaşı'ndan kalma tank, uçaksavar ve torpido çıkması ülkede tartışma konusu oldu. Vatandaşa uygulanacak yaptırım merak ediliyor.

20 asker, paleti olmayan tankı çıkarmak ve yükleyiciye itmek için 9 saat harcadı. Alman ordusunun yardımıyla çıkarılan eşyaların akıbetinin ne olacağı konuşulurken, yaşlı adamın davasından çıkacak karar bekleniyor.

Yaşlı adamın hakkında ertelenmiş hapis cezası ve 500 bin euroya kadar para cezası dahil olmak üzere verilebilecek cezalar müzakere ediliyor.

SAVAŞ KOLEKSİYONCULARI SATIN ALMAK İSTİYOR

Sanık avukatı, ABD'de bir müzenin tankı satın almakla ilgilendiğini söylerken, tarihçiler ise evden çıkan Panther tankının savaş sırasında Almanya tarafından kullanılan benzer tanklar arasında en etkilisi olduğunu belirtti.

Yerel basında yer alan haberlere göre, bazı Alman savaş koleksiyonerleri, saldırı tüfekleri ve tabancalar dahil olmak üzere evden çıkan çeşitli silahları satın almak istiyor. Askeri teçhizatın bulunmasına şaşırmadığını belirten Heikendorf Belediye Başkanı Alexander Orth, "Görgü tanıklarına göre 1978'deki kar felaketi sırasında adam tankın içindeydi." dedi.

HURDA OLARAK SATIN ALDIĞINI SÖYLEDİ

Avukatlar, yaşlı adamın evinden çıkan askeri teçhizatın Almanya'nın Savaş Silahlarının Denetimi Yasası'nı ihlal edip etmediğini tespit etmeye çalışıypr. Savunma avukatı, tankın hurda olarak satın alındığını ve işlevsel olmadığını, silahların çoğunun ise artık çalışmadığını söylüyor. Die Welt'in haberine göre savunma tarafı, 50 bin euro civarında bir cezayı kabul etmeyi düşünüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading