Yandex Metrica

Eşref Gani'nin kardeşi Taliban'a katıldı bağlılık sözü verdi

Eşref Gani'nin kardeşi Taliban'a katıldı bağlılık sözü verdi

BAE'ye kaçan devrik Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin kardeşi Hashmat Ghani Ahmadzai, Taliban’a katıldı.

Dünya

23.01.2024, 17:51

Afganistan'da, başkent Kabil'in Taliban tarafından ele geçirilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Gani, ülkeyi terk etmişti. Gani’nin ülkedeki krizi çözmek üzere delegelere yetkilerini devrettiği belirtilmişti. Afganistan'da, başkent Kabil'in Taliban tarafından ele geçirilmesinin ardından 15 Ağustos’ta ülkeyi terk eden Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin ailesiyle birlikte Birleşik Arap Emirlikleri’ne sığındığı iddiaları Birleşik Arap Emirlikleri tarafından doğrulanmıştı.

Gani, BAE'de olduğunu doğrulayarak, "Kan dökülmesini önlemek için ülkeden ayrılmak zorunda kaldım. Felaketin önlenmesi için BAE'deyim. Afganistan halkının gerçek İslami ve ulusal başarılarını elde etmek ve Afganların adaleti için çalışmalarıma geri dönebilmek için istişare halindeyim." ifadelerini kullandı.

Kabil'de kalması halinde şiddet olaylarına şahit olmak zorunda kalacağına işaret eden Gani, ayrılışının detaylarını bilmeyenlerin kendisini yargılayamayacağını kaydetti.

Birçok ülkeden vatandaşlarına peş peşe uyarılar: İran'ı hemen terk edin Birçok ülkeden vatandaşlarına peş peşe uyarılar: İran'ı hemen terk edin Haberi Görüntüle

PARALARLA BİRLİKE KAÇTI İDDİASI

Gani, Rusya'nın Kabil Büyükelçiliği Sözcüsü Nikita İşçenko'nun kendisinin ülkeyi terk ederken yanına yüklü miktarda para aldığı yönündeki iddialarını yalanladı.

Rus diplomatın iddialarının "yersiz" olduğu yorumunu yapan Gani, "Tamamen yalan ve yersiz. Bu, BAE gümrüğüyle kanıtlanabilir. Ayakkabılarımı değiştirecek zaman bile bulamadım. Güvenlik görevlileri devletin başı olarak çok acil bir tehdit olduğu için ayrılmamı istediler." şeklinde konuştu.

Gani, Afgan hükümetinin Taliban'la görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının "kendi hataları" olduğu değerlendirmesinde bulunarak, Taliban'a barışçıl yollarla iktidarı devretmek istediğini ancak kendi isteği dışında Afganistan'dan çıkarıldığını sözlerine ekledi.

Soykırımcı İsrail'den dünyaya İran çağrısı: 'Devrim Muhafızları terör örgütü olarak tanınmalı' Soykırımcı İsrail'den dünyaya İran çağrısı: 'Devrim Muhafızları terör örgütü olarak... Haberi Görüntüle

KARDEŞİ TALİBAN'A KATILDI

Öte yandan BAE'ye kaçan devrik Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin kardeşi, Taliban’a katıldı. India Today'in bölgedeki yerel muhabirleri kaynak gösterdiği haberinde, Ahmadzai'nin Taliban lideri Halil-ur-Rahman ve din âlimi Müftü Mahmood Zakir'i ile bir araya geldiğini ve Hashmat Ghani Ahmadzai'nin onlara bağlılığını açıkladığı belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading