Yandex Metrica

Esed rejimi ve Rusya, İdlib'i vurmaya devam ediyor: 7 ölü

Esed rejimi ve Rusya, İdlib'i vurmaya devam ediyor: 7 ölü

Esed rejimi ve Rusya'ya bağlı kuvvetler, 5 Mart 2020'de ilan edilen ateşkese rağmen İdlib'deki sivil yerleşim alanlarını vurmaya devam ediyor.

Dünya

23.01.2024, 21:56

Esed rejimi ve Rusya’ya bağlı kuvvetlerin bu sabah saatlerinden itibaren İdlib’in güneyindeki el-Bara ve İhsem beldelerine düzenlediği saldırılar sonucunda 7 sivil ölürken 10 sivil de yaralandı.

Suriye Sivil Savunma Örgütü’nün (Beyaz Baretliler) verdiği bilgiye göre, rejim ve Rus kuvvetlerinin eş zamanlı olarak düzenlediği top ateşi saldırısında İhsem beldesinde 5, el-Bara beldesinde 2 sivil yaşamını yitirdi.

Bombardımanlar sonrası bölgeye intikal ettiğini belirten Beyaz Baretliler gönüllüleri, ölü ve yaralıların enkaz altından çıkarıldığı esnada insansın uçakların bölgede uçuş yaptığını aktardı.

Esed rejimine yakın kaynaklar ise İhsem beldesini hedef alan saldırılarda, muhalif gruplardan Ulusal Kurtuluş Cephesi’nin Genel Komutanı Muhammed el-Kadi’nin de öldürüldüğünü iddi etti.

Muhaliflerden cevap

Yerel kaynaklar ise rejim ve Rus saldırılarının ardından bölgede bulunan muhalif grupların İdlib’in güneyindeki Kefrenbel ve Mizanaz beldeleri civarında konuşlu rejim militanlarını top ateşiyle hedef aldığını bildirdi.

Muhaliflerin düzenlediği top ateşi saldırılarında rejim militanlarına isabet sağlandığı ve kayıp verildiği kaydedildi.

31 Mayıs’tan beri gerilim artıyor

Türkiye ve Rusya, 5 Mart 2020’de Suriye’nin kuzeyindeki İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde ateşkes ilan etmişti.

Ateşkese rağmen bölgedeki sivil yerleşim alanlarına yönelik hava ve kara saldırılarını sürdüren Esed rejimi ve Rusya, 31 Mayıs’tan itibaren saldırılarını yoğunlaştırıyor.

Rejim ve Rus kuvvetleri, İdlib ve Halep kırsalında bulunan ateşkes kapsamındaki bölgelere neredeyse her gün saldırılar düzenliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading