Yandex Metrica

Eşcinsel evliliği yasal hale getiren Yunanistan birbirine girdi! Kilise ve siyaset karşı karşıya!

Eşcinsel evliliği yasal hale getiren Yunanistan birbirine girdi! Kilise ve siyaset karşı karşıya!

Eşcinsel evliliği yasal hale getiren Yunanistan'da işler istendiği gibi gitmiyor. Yunanistan'da eşcinsel evliliğin yasal hale getirilmesi ülkeyi ikiye bölmüş durumda. Yunanistan'da Korfu kilise yetkilileri, eşcinsel evliliği destekleyen yerel politikacıların 'Aforoz' adı verdikleri uygulamaya dini yasak getirdiğini açıkladı. Yunanistan'da kilise ve siyaset karşı karşıya...

Dünya

01.05.2024, 03:55

Yunanistan Parlamentosu'nda geçtiğimiz ay kabul edilen 'Eşcinsel evlilik düzenlemesi' Yunanistan'ı adeta ikiye bölmüş durumda. Yunan Parlamentosu'ndan geçen 'Eşcinsel evlilik' kanunu sonrasında ebevyn haklarının tamamı eşcinsel çiftlere de tanınmaya başladı. Fakat taşıyıcı anne aracılığı ile ve tıbbi yardım ile çocuk sahibi olmaya izin verilmiyor.

Yunanistan'daki büyük tartışmalara sebep olan ''Yasa'' iktidar partisi, Yeni Demokrasi ile Sosyalist Muhalefet Partileri destek verirken, Yunanistan Komünist Partisi, milliyetçiler ve Ortodoks Kilisesi yasaya karşı çıkmaya devam ediyor. Yunanistan hükümeti eşcinsel evliliği yasalaştıran ilk Ortodokos ülkesi olarak, diğer Ortodokos ülkelerini nasıl etkileyeceği merak konusu oldu.

Trump'a suikast girişiminde o ülkeye suçlama! Gizli Servis güvenliği artırdı Trump'a suikast girişiminde o ülkeye suçlama! Gizli Servis güvenliği artırdı Haberi Görüntüle

YUNANİSTAN'DA KİLİSE VE SİYASET KARŞI KARŞIYA!

Yunanistan Ortodoks Kilisesi'nin eşcinsel evliliklere izin veren yasaya karşı olan tepkisi geçtiğimiz hafta tüm zamanların zirvesine ulaştı. Bölgesel bir piskoposluk reformunu destekleyen iki yerel milletvekiline ''Dini yasak'' getirildi. Korfu Adası'ndaki yerel kilisenin yetkilileri, eşcinsel evlilik yasasına destek verdiği gerekcesi ile iki muhalefet milletvekilini ''En derin manevi ve ahlaki hata'' yapmak ile suçladı.

Yunanistan Kilisesi, Başbakan Kriyakos Miçotakis'in merkez sağ hükümeti tarafından önerilen reforma güçlü bir şekilde karşı gelerek, bütün pazar vaazlarında Yunan milletvekillerine yasayı reddetmeleri konusunda çağrılarda bulunmuştu. Korfu Piskoposluğu tarafından yapılan yazılı açıklamada, ''Bizim için iki yerel milletvekili artık Kilise'nin aktif üyesi değiller'' ifadeleri kullanıldı.

Bozkurt işaretini andırıyor! Almanlar abarttı: Almanya’da ‘sessiz tilki’ işareti yasağı gündemde! Bozkurt işaretini andırıyor! Almanlar abarttı: Almanya’da ‘sessiz tilki’ işareti yasağı... Haberi Görüntüle

''UYGUNSUZ DAVRANIŞLARINDAN DOLAYI TÖVBE ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ''

Kilise tarafından yapılan açıklamada, dışlanan vekillerin cemaat törenlerine katılmayacakları, herhangi bir Kilise etkinliğinde yer almayacakları açıklandı. Açıklamada, ''Onları bu uygunsuz davranışlarından dolayı tövbe etmeye teşvik ediyoruz'' ifadeleri kullanıldı.

Piskoposluk, Miçotakis'in iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi'nden başka yerel milletvekilini ise yasaya karşı oy kullandığı için övdü. Kilise söz konusu vekil için, ''Diğer inançlara bakılmaksızın, ülkemizde ihtiyacımız olan türde bir politikacıdır'' ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz ay Korfu Piskoposluğu, Atina'nın Pire Limanı Piskoposluğu kendi bölgesindeki yerel yetkililerin yasaya 'Evet' oyu vermeleri durumunda kiliselerden dışlamak ile tehdit etmişti. Kilise, taşıyıcı annelik haklarının eşcinsel çiftlere verilmesine ise sert tepki göstermeye devam ediyor.

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading