Yandex Metrica

Erzincan şehidinin Kamerun'da çeşmesi var! Otomobili garajda 4 yıldır bekliyordu

Erzincan şehidinin Kamerun'da çeşmesi var! Otomobili garajda 4 yıldır bekliyordu

Düzceli şehit Furkan Kaplanbaba'nın garajda 4 yıldır bekleyen otomobili, Kamerunlu çocukların yüzünü güldürdü.

Dünya

01.05.2024, 08:05

Şehit Uzman Çavuş Furkan Kaplanbaba'nın yıllardır garajda bekleyen arabası Kamerunluları suya kavuşturdu. Şehit babası Yahya ve anne Ayfer Kaplanbaba, Erzincan'da operasyona gittikleri esnada kamyonetin devrilmesi sonucu 24 Ekim 2018 tarihinde şehit düşen oğullarının otomobilini satarak elde ettikleri parayla Kamerun'da su kuyusu açtırdı. Şehidin yaşarken hiç kullanma fırsatı bulamadığı otomobil Afrika'da çocukların yüzünü güldürdü. 

Uzman Çavuş Furkan Kaplanbaba, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde göreve başladıktan sonra ilk maaşlarıyla bir otomobil almış ve arabayı Düzce'deki baba evinin garajına koyduktan sonra Erzincan'daki görev yerine dönmüştü. İliç ilçesinde operasyona çıktıkları esnada bindikleri kamyonetin şarampole yuvarlanması nedeniyle Kaplanbaba şehit düştü. 

24 Ekim 2018'deki olaydan yaklaşık 4 yıl sonra şehidin ailesi, garajda atıl vaziyette duran evlat yadigârı otomobili satıp hayır işinde kullanmaya karar verdi. Satılaln aracın parası, bir yardım derneği vasıtasıyla Kamerun'da su kuyusu açmak için kullanıldı. Kuyuya ve başında açılan çeşmeye 'Şehit Furkan Kaplanbaba Hayratı' adı verildi. 

Şehit annesi Ayfer Kaplanbaba

Oğulunun adının verildiği çeşmeden su içen çocukların mutluluk fotoğraflarıyla duygu dolu anlar yaşayan anne Ayfer Kaplanbaba, "Hatırası var diye aracı başta sattırmak istemedim. Ama babası 'bir hayırda kullanalım' dedi. İnşallah hayrı ebediyen Afrika'da su gibi akacak" diye konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading