Yandex Metrica

Ermenistan'dan Rusya'ya tatbikat resti! 'Bizim topraklarımızda yapamazsınız'

Ermenistan'dan Rusya'ya tatbikat resti! 'Bizim topraklarımızda yapamazsınız'

Ermenistan'ın ABD ile yakınlaşması Rusya ile olan ilişkileri gerginleştirirken Ermenistan'dan Rusya'ya tatbikat resti geldi. Kremlin yönetimi cevap olarak, 'KGAÖ, Ermenistan'ın tatbikat kararıyla ilgili tutumunu netleştirecek' ifadelerine yer verdi.

Dünya

23.01.2024, 22:17

Ermenistan'ın bu yıl kendi ev sahipliğinde yapılması planlanan KGAÖ askeri tatbikatının yapılmasına izin vermeyeceğini açıklaması sonrası Rusya ile gergin olan ilişkileri daha da gerginleştirdi. 

Azerbaycan'dan Ermenistan'a uyarı: Provokasyonlara son vermezseniz gerekli tedbirleri alacağız! Azerbaycan'dan Ermenistan'a uyarı: Provokasyonlara son vermezseniz gerekli tedbirleri alacağız! Haberi Görüntüle

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA GELDİ 

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın 2023 yılında Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'nün (KGAÖ) ülke topraklarında tatbikat yapılmasını uygun bulmadığı açıklamasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Söz konusu açıklamanın Paşinyan tarafından yeni yapıldığına dikkati çeken Peskov, "KGAÖ'den meslektaşlarımın temasa geçeceğini düşünüyorum. Onlar Ermenistan'ın tutumunun ayrıntılarını netleştirecekler" ifadelerini kullandı.

14 tugay toplandı, karşı taarruz başlıyor: Günde 1000 kişi orduya yazılıyor 14 tugay toplandı, karşı taarruz başlıyor: Günde 1000 kişi orduya... Haberi Görüntüle

RUSYA HER HALÜKARDA ERMENİSTAN'IN MÜTTEFİKİDİR 

Peskov, her halükarda Ermenistan'ın Rusya'nın yakın müttefiki olduğuna işaret ederek, "Şu anda çok zor konular da dahil olmak üzere diyaloğu sürdüreceğiz" dedi.

Öte yandan, KGAÖ Ortak Karargahı Sözcüsü Vladislav Şçegrikoviç, yaptığı açıklamada, örgütün bu yıl Ermenistan'da değil, başka bir üye ülkede tatbikat yapılması için çalışma başlattığını bildirdi.

Şçegrikoviç, "KGAÖ Ortak Karargahı şu anda diğer üye devletlerin topraklarında böyle bir tatbikat yapma olasılığı hakkında öneriler geliştiriyor" ifadesini kullandı.

Uçan Hollandalı Ege'de görüldü! Bu gemi suda mı havada mı? Uçan Hollandalı Ege'de görüldü! Bu gemi suda mı havada mı? Haberi Görüntüle

TATBİKATLAR BU YIL ERMENİSTAN'DA YAPILACAKTI 

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus Kara Kuvvetlerinin bu yıl içinde Ermenistan topraklarında KGAÖ Barış Gücü birliklerinin yapmasını planladığı "Sarsılmaz Kardeşlik-2023" tatbikatında görev alacağını duyurmuştu.

Ancak Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, "Ermenistan Savunma Bakanlığı, KGAÖ Karargahını mevcut durumda Ermenistan'da tatbikat yapmayı uygun bulmadığımız hususunda yazılı olarak bilgilendirdi. Ermenistan'da bu tatbikat en azından bu yıl yapılmayacaktır" açıklamasında bulunmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading