Yandex Metrica

Sitede Ara

Ermenistan'dan İran'a teşekkür: Müttefikimiz olmasa Azerbaycan'a karşı kaybederdik

Ermenistan'dan İran'a teşekkür: Müttefikimiz olmasa Azerbaycan'a karşı kaybederdik

Geçtiğimiz yıl yaşanan 2. Karabağ Savaşı'nda Ermenistan'a destek veren İran'ın bu tutumunun yeni olmadığı ortaya çıktı. Ermenistan Başbakanı Paşinyan yaptığı bir açıklamayla Tahran yönetimini ifşa etti: "1990'lı yıllardaki Karabağ Savaşı'nda İran'ın yardımları olmasaydı Azerbaycan'a yenilirdik. İran'a minnettarız"

Dünya

23.01.2024, 18:04

Geçtiğimiz yıl yaşanan 2. Karabağ Savaşı'nda, İran’ın Ermenistan'a verdiği destek tartışma konusu olmuştu. Aslında İran’ın Dağlık Karabağ siyasetinde Ermeni yönetiminden yana tavır alması yeni bir durum değil. İran 1990'lardan bu yana Erivan yönetimine desteğini sürdürüyor. Bunu kanıtlayan son açıklama Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'dan geldi. 

İsrail'de sokaklar yine karıştı: Esir aileleri ve destekçileri sokaklara indi İsrail'de sokaklar yine karıştı: Esir aileleri ve destekçileri sokaklara indi Haberi Görüntüle

ERMENİSTAN'DAN İRAN'A: MİNNETTARIZ

2. Karabağ Savaşı'nda Ermenistan'a askeri destek veren, Ermenistan'ın Karabağ yenilgisi sonrası saldırganlığını artıran ve Azerbaycan sınırında terör örgütü DEAŞ ve İsrail unsurlarının görüldüğü bahanesiyle 30 Eylül'de tatbikat başlatan İran'a Erivan'dan teşekkür gibi cevap geldi.

İran'ı bir anlamda ifşa eden Paşinyan ilk Karabağ Savaşı'na işaret etti; '90'larda İran bize yardım etmeseydi Azerbaycan'a yenilirdik.' şeklinde konuştu. İran ve Ermenistan'ın müttefik olduğunu belirten Ermenistan Başbakanı, Tahran yönetimine minnettar olduğunu söyledi. Litvanya Ermeni Topluluğu'nun toplantısında yaptığı konuşmada Paşinyan, "Ermenistan asla İran'a yönelik bir saldırıya veya komploya ortak olmayacaktır" ifadesini kullandı.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, İran ve Ermenistan'ın müttefik olduğunu belirterek "1990'lı yıllardaki Karabağ Savaşı'nda İran'ın yardımları olmasaydı Azerbaycan'a yenilirdik. İran'a minnettarız" dedi.

Hamas ve İslami Cihad'dan Batı Şeria için ortak açıklama! Filistinlilere 'çatışmaya girin' çağrısı Hamas ve İslami Cihad'dan Batı Şeria için ortak açıklama! Filistinlilere... Haberi Görüntüle

HOCALI'DA NE OLMUŞTU?

Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla Ermeniler Azerbaycan'a karşı toprak iddiasında bulunmaya başladı. Saldırıya geçen Ermeniler, 1991'in son günlerinde bölgenin tek havaalanına sahip ve stratejik önem taşıyan Hocalı'yı abluka altına alarak ele geçirmek için harekete geçti.

Aylar süren saldırılarını 25 Şubat 1992'de yoğunlaştıran Ermeniler, gece, Sovyet Rus ordusunun da yardımıyla üç koldan saldırdı. Sadece işgalle yetinmeyen Ermeniler, sivilleri toplu şekilde katlederek esirlere acımasızsa işkence yaptı. Hocalı'da 613 Azeri'yi katleden Eemenistan,  20. yüzyılın en kanlı katliamlarından birine imza attı.

Ermeni ordusu Hocalı'da savunmasız durumdaki 106'sı kadın, 70'i yaşlı, 63'ü çocuk 613 Azerbaycan vatandaşını katletti. Katliamdan 487 kişi ağır yaralı olarak kurtuldu, Ermeni güçleri 1275 kişiyi esir aldı, bunların 150'sinden hala haber alınamadı. Hocalı'da yaşananları dünyaya duyurmaya devam eden Azerbaycan, uluslararası toplumdan suçluların cezalandırılmasını talep ediyor.

hocali

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading