Yandex Metrica

Ermenistan'dan Azerbaycan sınırında provokasyon girişimi

Ermenistan'dan Azerbaycan sınırında provokasyon girişimi

Azerbaycan sınırını ihlal eden yaklaşık 40 Ermenistan askeri geri püskürtüldü

Dünya

23.01.2024, 21:56

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, dün akşam sayıları 40 kadar olduğu belirtilen Ermeni askerinin, Azerbaycan topraklarına Kelbecer iline bağlı Armutlu köyü istikametinde 400 metre girdiğinin tespit edildiği belirtildi. Açıklamanın devamında, Azerbaycan askerlerinin silah kullanmadan aldığı acil önlemler sayesinde  Ermenistan askerlerinin geri çekildiği kaydedildi. Azerbaycan topraklarına yapılan müdahalenin, Ermenistan askerlerinin provokasyonu olarak nitelendirildiği açıklamada, tüm sorumluluğun tamamen Ermenistan tarafına ait olduğu vurgulandı.

YİNE OLURSA YİNE ENGELLEYECEĞİZ
Yaşanan bu olayların, uluslararası toplum ve Azerbaycan tarafının sınır problemlerini müzakere ve diyalog vasıtasıyla çözme çağrılarının tersine, Ermenistan'ın iki devlet arasındaki, devlet sınırındaki durumu daha fazla gerginleştirmeye çalıştığını bir kere daha ortaya serdiği belirtilen açıklamada, olası başka, benzer girişimlerin Azerbaycan ordusu tarafından yine kararlılıkla engelleneceğine dikkat çekildi.
Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'a sorumlu davranma, komşu devletlerin hem sınırlarına hem de toprak bütünlüğüne saygı gösterme ve bölgedeki durumu gerginleştirmeye yönelik provokasyonlardan kaçınma çağrısı yaptı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading