Yandex Metrica

Erdoğan, Elon Musk'ı TEKNOFEST'e davet etti: Ünlü işadamı elinde iki kitapla ayrıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin New York kentindeki Türkevi'nde dünyanın en zengin işadamı Elon Musk'ı kabul etti. Erdoğan, görüşmeye çocuğuyla birlikte gelen Musk ve yanındakilerle sıcak bir görüşme gerçekleştirdi.

Dünya

12.05.2024, 00:16

Birleşmiş Milletler zirvesi için ABD'nin New York kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce pek çok kez görüştüğü teknoloji ikonu Elon Musk'ı bir kez daha kabul etti. 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç'un da hazır bulunduğu görüşmede Erdoğan ile Musk sıcak bir sohbet gerçekleştirdi. 

Erdoğan, Türkiye'nin uzay programı kapsamında atılacak adımlarda SpaceX ile işbirliği imkanları doğabileceğini ifade etti, Musk'ı İzmir'deki Teknofest'e davet etti. 

Erdoğan aynı zamanda ünlü işadamını yatırım yapmaya davet ederek elektrikli otomobil Tesla'nın yedinci fabrikasını Türkiye'de kurması için Musk'a çağrıda bulundu.

Türkevi'nde gerçekleşen görüşmeye çocuğuyla birlikte gelen SpaceX ve Tesla'nın sahibi Musk, görüşmenin ardından binadan ayrıldı.

Musk'ın elinde tuttuğu iki kitap dikkat çekti. Bunlardan biri "Dünya 5'ten Büyüktür" doktrinini tüm detaylarıyla açıklayan BM Reformu adlı kitap olurken, diğer eser ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yazılmış 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' adlı çalışma oldu. 

Koltuğunun altında iki kitapla Türkevi'nden ayrılan Musk, Erdoğan'la görüşmesinin içeriğine dair herhangi bir açıklama yapmadı. 

Trump suikastında FBI'ın hatası mı var? Görgü tanıklarından şaşırtan iddia! Trump suikastında FBI'ın hatası mı var? Görgü tanıklarından şaşırtan iddia! Haberi Görüntüle

BAKAN KACIR DETAYLARI DUYURDU

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Elon Musk'ı kabulûne ilişkin paylaşımında, görüşmenin ayrıntılarına ilişkin bilgi verdi. İşte Kacır'ın sosyal medya hesabından paylaştığı o mesaj:

"Türkiye, teknoloji öncülerinin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde New York’ta Türk Evi’nde gerçekleştirdiğimiz toplantıda Cumhurbaşkanımız, Tesla ve SpaceX kurucusu Elon Musk'ı Türkiye'ye davet etti. 

Cumhurbaşkanımız, TOGG ile elektrikli araç üretimine adım attığımızı anlatarak, Tesla’nın Avrupa’daki 2., dünyadaki 7. fabrikasını Türkiye’de kurması için destek vermeye hazır olduğumuzu söyledi. Elon Musk, halihazırda çok sayıda Türk tedarikçi firmanın Tesla ile çalıştığını, Türkiye’nin Tesla yatırımı için en önemli adaylar arasında olacağını ifade etti.

Elon Musk, Starlink uydu hizmetleri konusunda yetkili kurumlarımızla çalışmayı ve Türkiye ile iş birliği yapmayı arzu ettiklerini de iletti. 

Cumhurbaşkanımız, İHA teknolojisinde dünyanın en başarılı ülkesi, yüksek teknolojide en önemli üretici ülkelerden biri olduğumuzu anlattı. 

Geleceğin savaşlarının gelişmiş SİHA’lar arasında gerçekleşeceğine inandığını söyleyen Musk, Türk İHA’larına yönelik dünyadaki ilginin farkında olduğunu teyid etti. 

Cumhurbaşkanımız, birlikte insanlık yararına çalışmanın önemine değinerek 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' kitabını Elon Musk’a hediye etti.

Türkiye’yi dünyanın teknoloji üslerinden biri yapmak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Erdoğan, Elon Musk'ın oğlu X Æ A-12'ye bir futbol topu hediye etti.

Trump'a suikast girişiminde o ülkeye suçlama! Gizli Servis güvenliği artırdı Trump'a suikast girişiminde o ülkeye suçlama! Gizli Servis güvenliği artırdı Haberi Görüntüle

ERDOĞAN AHISKA TÜRKLERİNİ DE KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'taki yoğun programı esnasında Ahıska Türklerini de kabul etti. Türkiye'nin savaştan kaçan Ahıskalılara daimi ikamet sağladığını hatırlatan Erdoğan, "Savaştan etkilenen Ahıskalı kardeşlerimizi ülkemize getirdik. Bin ailenin Erzincan ve Ahlat'a yerleşmesini sağladık, gelenlerin sayısı 4 bini buluyor. Kendilerinin yıllardır hasretle bekledikleri Türk vatandaşlığını sağlamak için gerekli adımalrı atıyor, süreci hızlandırıyoruz" dedi.

820 Ahıska Türkü'nün daha vatandaşlık aldığını söyleyen Erdoğan, 578 Ahıskalı için de işlemlerin devam ettiği bilgisini verdi. Erdoğan şunları söyledi:

"İşlemleri devam eden 578 soydaşımız için de çalışmalarımızı süratle tamamlayacağız. Ahıska Türkleri'ne en çok sahip çıkan hükümetiz. Bizden önce vatandaşlık verilenlerin sayısı sınırlıydı. 4 bin 840 kardeşimiz bu haktan faydalanmıştı. Bizim dönemimizde bu rakam 60 bini geçti. İnşallah bundan sonra da sizlerin davasını davamız bilecek, her türlü gayreti sergileyeceğiz."

F-16'ların korkulu rüyası! Dev teslimat tamamlandı: Artık hiç bir şansları kalmadı! F-16'ların korkulu rüyası! Dev teslimat tamamlandı: Artık hiç bir şansları... Haberi Görüntüle

ARANIZA NİFAK TOHUMU EKTİRMEYİN 

"Toplumlar birlik ve beraberlik olduğu ölçüde güçlüdür. Ahıska Türk toplumunu etkileyen tüm olaylarda eşgüdüm içinde hareket edelim. Ahıska Türkleri'nin bulundukları ülkelerde kimliklerini, dillerini, dinlerini korumaları önceliklerimizin başında geliyor. Çalışmalarınıza katkılarımızı sürdüreceğiz. Son dönemde artan ırkçılık ve İslam düşmanlığı karşısında birlikte hareket etmeniz gerekiyor. Müslümanları hedef alan hukuksuz anlayış karşısında sizlerin de hassasiyet göstermeniz önemlidir. Sizlerden kimsenin aranıza nifak tohumları ekmenize fırsat vermemenizi diliyoruz. Türkiye olarak bundan sonra da Ahıska Türklerinin yanında olacağımızı bir kez daha belirtmek istiyorum."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading