Yandex Metrica

Enerji krizinin ortasındaki Avrupa'da her ay Strazburg'da oturum yapılması eleştirilere sebep oldu! Yıllık masrafı 200 milyon euro

Enerji krizinin ortasındaki Avrupa'da her ay Strazburg'da oturum yapılması eleştirilere sebep oldu! Yıllık masrafı 200 milyon euro

Avrupa Parlamentosu'nun her ay bir genel kurul oturumunu Brüksel yerine Strazburg'da yapması, enerji krizi ile mücadele etmek için halka tasarruf çağrısında bulunan hükümetlerin eleştiri almasına sebep oldu.

Dünya

23.01.2024, 19:59

Avrupa, Rusya'nın gazı kesmesi ile derin bir enerji krizi ile baş etmeye çalışırken bir yandan her ay Strazburg'da Avrupa Parlamentosu'nun her ay bir genel kurul oturumunu Brüksel yerine Strazburg'da yapması, enerji krizinde tasarruf çağrıları yapılırken eleştirilere sebep oluyor. 

AB'nin yasa yapıcı kurumlarından AP, AB anlaşmaları gereği her yıl 12 oturumunu Brüksel'de düzenliyor. 

KAAN'ın rakibi KF-21 üretime giriyor! İlk uçak tarihi belli oldu ama... KAAN'ın rakibi KF-21 üretime giriyor! İlk uçak tarihi belli oldu... Haberi Görüntüle

2500 KİŞİ İÇİN MASRAF YAPILIYOR 

Bu yüzde AP'nin 705 milletvekili, yüzlerce parlamento çalışanı, vekillerin yardımcıları, gazeteciler ve çok sayıda görevli her ay Brüksel'den Strazburg'a seyahat ediyor. 

Her oturum pazartesi başlayıp perşembe günü sona eriyor. Bu da 2500 kişinin araçla veya trenle bazen de uçakla 450 kilometrelik yolu gitmesi oturum haftası boyunca oda fiyatları katlanan otellerde kalmasını zorunlu kılıyor. 

650.000 kişi arkasına bile bakmadan ülkeden kaçtı: Kıbrıs, Azerbaycan ve Kazakistan yeni durakları oldu! 650.000 kişi arkasına bile bakmadan ülkeden kaçtı: Kıbrıs, Azerbaycan ve... Haberi Görüntüle

TAŞINMANIN YILLIK MASRAFI 200 MİLYON EURO'YU AŞIYOR 

Her ay düzenli olarak yapılan bu seyahatlerin yıllık masrafı bazı hesaplamalara göre 50 milyon euroyu, bazılarına göre 200 milyon eurou aşıyor. Avrupa Sayıştayının 2014 yılındaki hesaplamasına göre aylık taşınma masrafı 114 milyon euroyu aştı. 

Çok sayıda kişinin her ay Brüksel ile Strazburg arasında 450 kilometrelik mesafeyi gitmesi hem yüksek maliyet hem de çevreye olan etkileri sebebiyle birçok kişi ve kurumun eleştirisine maruz kaldı. 

Başkanlık seçiminde işler kızıştı: Suikast girişimi sonrasında Trump farkı açmaya başladı Başkanlık seçiminde işler kızıştı: Suikast girişimi sonrasında Trump farkı açmaya... Haberi Görüntüle

'TEK BİR YERDE OLMAYI İSTERİZ'

Eleştirenler arasında AP milletvekilleri de bulunuyor. Bunlardan biri AP'deki Yeşiller Grubu Eş Başkanı Terry Reintke. Alman milletvekili Reintke, yaptığı açıklamada, Yeşiller Grubu olarak yıllardır Avrupa Parlamentosunun tek bir şehirde olması gerektiği yönünde çağrılar yaptıklarını söyledi.

Reintke, "Bunu yalnızca Parlamento üyeleri ve çalışanlar için daha fazla seyahat anlamına geldiği için değil, aynı zamanda çok fazla emisyon ürettiği için yapıyoruz. Özellikle şimdi enerji krizi yaşadığımız bir dönemde bu durum enerji tasarrufu açısından da hiç iyi değil. Tek bir yerde olmayı isteriz çünkü bunun birçok avantajı olduğunu düşünüyoruz." dedi.

İngiliz savaş uçakları yeniden sınırda: Rus jeti bir kez daha havalandı İngiliz savaş uçakları yeniden sınırda: Rus jeti bir kez daha... Haberi Görüntüle

'PARA VE ZAMAN İSRAFI'

AP'deki Sol Grup'un Eş Başkanı Martin Schirdewan de konuya eleştirel bakanlar arasında.

"Bence bu para ve zaman israfı." diye konuşan Alman milletvekili Schirdewan, parlamento çalışanları, milletvekilleri ve bağlı çalışanlardan oluşan binlerce kişinin Brüksel-Strazburg arasındaki seyahatini "sirke" benzetti ve bunun çevre kirliliğine etki ettiğini vurguladı.

Macron, Başbakan Attal'ın istifasını kabul etti: Sol ittifak başbakan adayı arayışını sürdürüyor Macron, Başbakan Attal'ın istifasını kabul etti: Sol ittifak başbakan adayı... Haberi Görüntüle

OTURUMLARIN STRAZBURG'DA YAPILMASI ZORUNLU 

AP Genel Kurul oturumlarının yılda 12 kez, yani neredeyse ayda bir kez Strazburg'da düzenlenmesi AB'yi oluşturan anlaşmaların bir parçası. Oturumların Strazburg'da düzenlenmesi bu anlaşmalarda teminat altına alınmış halde.

Fransa ile Almanya arasındaki barışın sembolü olarak iki ülke sınırına yakın Fransa'nın Strazburg kenti, 1992'de AB ülkeleri arasındaki anlaşmadan sonra Avrupa Parlamentosunun bulunduğu kent olarak resmen tanındı. Bu anlaşmayla genel kurul oturumlarının çoğunun Strazburg'da, komite toplantılarının Brüksel'de, sekreterliğin ise Lüksemburg'da bulunması kararlaştırıldı. 1997'de bu karar AB anlaşmalarına dahil edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading