Yandex Metrica

En sonunda bu da oldu! Çaykovski Müzik Okulu'nda Rus müziği tamamen yasaklandı

En sonunda bu da oldu! Çaykovski Müzik Okulu'nda Rus müziği tamamen yasaklandı

Belçika'nın başkenti Brüksel'de faaliyet gösteren Çaykovksi Müzik Okulu'nun kurucusu, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sebebiyle okulun adını değiştireceğini ve okulda Rus müziği çalmayacaklarını açıkladı.

Dünya

23.01.2024, 19:41

Belçika'daki en büyük özel müzik okulunun Ukraynalı kurucusu Nataliya Çepurenko, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yeni yılda Rus besteci Çaykovski'nin adı yerine "Brüksel Uluslararası Müzik Akademisi" adıyla gireceklerini açıkladı. 

Aşırı sıcak alarmı! Tüm kamu kurumları tatil edildi Aşırı sıcak alarmı! Tüm kamu kurumları tatil edildi Haberi Görüntüle

RUS BESTECİ ÇAYKOVSKİ'NİN ADI RAFA KALDIRILIYOR

Çepurenko açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

2014'te Rus askerleri, Ukrayna'nın bir kısmını işgal etti. Sonraki 8 yılda kültür, eğitim ve siyasetin birbirinden bağımsız olduğunu düşündüm. Bu nedenle okulum Rus bir bestecinin adını taşımaya devam etti. Müsabakalara ve derslerimize Rus müzisyenler katıldı. Okulda Rus müziği yankılandı. Şimdi ne kadar yanlış yaptığımı görüyorum.

Bu mudur olimpiyat ruhu? 'Laik' Fransa'dan ilkel yasak Bu mudur olimpiyat ruhu? 'Laik' Fransa'dan ilkel yasak Haberi Görüntüle

RUS MÜZİĞİ TAMAMEN YASAKLANDI 

Yaklaşık 500 öğrencinin eğitim aldığı, 35 öğretmenin görev yaptığı okulda artık Rus müziğinin çalınmayacağını belirten Çepurenko, festival, müsabaka ve uluslararası projeler gibi okul dışı etkinliklerde bile Rus bestecilerin eserlerini çalmayacaklarını aktardı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading