Yandex Metrica

Elon Musk'ın uzay şirketinden bir hamle daha! Space X, ABD istihbaratının casus uydularını yörüngeye fırlattı!

Elon Musk'ın uzay şirketinden bir hamle daha! Space X, ABD istihbaratının casus uydularını yörüngeye fırlattı!

Uzay tekonlojisinde çığır açan Elon Musk'ın şirketi Space X, Falcon-9 roketini ABD Ulusal Keşif Ofisi'ne ait NROL-146 görevi kapsamında casus uydularını yörüngeye başarılı bir şekilde fırlattı.

Dünya

24.05.2024, 11:48

Amerika Birleşik Devletleri'nde Elon Musk tarafından kurulan, uzay taşımacılığında öncü olan Space X şirketi, ABD Ulusal Keşif Ofisi (NRO) adına NROL-146 görevi kapsamında Falcon-9 roketini saat 01.00'da yörüngeye fırlattı.

Suriye'den Türkiye açıklaması: 'Görüşmelere hazırız' Suriye'den Türkiye açıklaması: 'Görüşmelere hazırız' Haberi Görüntüle

ABD'YE AİT CASUS UYDULARI YÖRÜNGEDE

California eyaletinden Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden fırlatılan rokette ABD'ye ait casus uydular olduğu öğrenildi. 

Elon Musk'ın şirketi Space X ve Ulusal Keşif Ofisi'nin işbirliği yaparak hükümeti ile arasında bağların derinleştiğini gösteren raporların ortaya çıktığı öğrenildi. 

DSÖ uyardı dikkate alınmadı! Avrupa zehir saçıyor: 253 kişi öldü! DSÖ uyardı dikkate alınmadı! Avrupa zehir saçıyor: 253 kişi öldü! Haberi Görüntüle

2028'E KADAR FIRLATMALAR DEVAM EDECEK

NRO'nun, Space X şirketi ile 2028 yılına kadar ek fırlatmalar gerçekleştireceklerini Amerikan hükümetinin, askeri alanda ordu ve istihbarat teşkilatlarına operasyonda kolaylık sağlayan uydulara güvendikleri öğrenildi. 

Geçtiğimiz yıllarda dünyanın yörüngesinde dolanan Elon Musk'ın Starlink uyduları tüm dünyaya hızlı ve internet erişimi sağlamak için yörüngeye fırlatılmıştı. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading