Yandex Metrica

Ekonomik krizdeki Lübnan'da şimdi de 'çöp krizi' başladı

Ekonomik krizdeki Lübnan'da şimdi de 'çöp krizi' başladı

Ekonomik krizle baş etmeye çalışan Lübnan'da, başkent Beyrut'un sokaklarında günlerce toplanmayan çöpler halkın sağlığını ve çevreyi tehdit etmeye başladı.

Dünya

23.01.2024, 18:19

Lübnan 2017 yılına kadar zaten çöp kriziyle adı anılan ülkeler arasında yer alıyordu. Fakat hükümetin bütçe ayırıp özel şirketlerle anlaşması sonucu temizlik sorunu çözülmüştü. 

Ancak Lübnan'ın 2019'dan bu yana içinde bulunduğu derin ekonomik kriz nedeniyle yerel para biriminin dolar karşısında değer kaybetmesi ve yaşanan devalüasyon, çöp toplayan özel firmaların maliyetini ciddi şekilde artırdı. 

173 ölü 1.200 tutuklama! Asker sokaklara indi, ülke genelinde internet bağlantısı kesildi! Bangladeş alev alev yanıyor 173 ölü 1.200 tutuklama! Asker sokaklara indi, ülke genelinde internet... Haberi Görüntüle

ÇÖPLER GÜNLÜK TOPLANMIYOR

Hükümetten aldıkları ödemelerin giderlerini karşılamaması nedeniyle özel şirketler, kapasitelerinin dörtte birini kullanarak sadece birkaç günde bir çöp toplamaya çıkmaya başladı.

Beyrut sakinlerinden biri olan Şadi Ahmed AA muhabirine verdiği röportajda biriken çöplerin artık göz ardı edilebilecek gibi olmadığını, rahatsız edici bir duruma dönüştüğünü ifade etti. 

Beyrutlu Ebu Zuheyr ise yaşanan çöp krizinin şuana kadar gelen hükümetlerin yanlış politikalarından dolayı oluştuğunu söyleyerek, konteynerlerin yakınından bile geçmenin mümkün olmadığını dile getirdi. 

KKTC'den Türkiye'ye çağrı: 'Kıbrıs’ta hava ve deniz üssü kurma vakti geldi' KKTC'den Türkiye'ye çağrı: 'Kıbrıs’ta hava ve deniz üssü kurma vakti... Haberi Görüntüle

LÜBNAN LİRASINDAKİ DEĞER KAYBI NEDENİYLE MASRAFLAR 6 KAT ARTTI 

Lübnan İşçi Sendikası Başkanı Marun el-Helu'ya göre, birikmeye başlayan çöpün asıl sebebi ekonomik kriz. 

Helu, çöp toplama şirketlerinin işini yapmamasının sebebinin paranın değer kaybetmesiyle artan masraflar olduğunu ifade etti. 

Amerikalı generalden şok teklif: Türkiye'yi tökezleten Marshall Planı yeniden devreye sokulacak Amerikalı generalden şok teklif: Türkiye'yi tökezleten Marshall Planı yeniden devreye... Haberi Görüntüle

LÜBNAN'DAKİ EKONOMİK KRİZ 

Lübnan 2019'dan beri büyük bir ekonomik kriz içinde ve Lübnan lirası ABD Doları karşısında yüzde 90'a varan değer kayıpları yaşadı. 

BM'nin yayınladığı bir rapora göre Lübnan halkının durumu 1975-1990 arasındaki iç savaştan bile daha kötü durumda. 

Uluslararası Para Fonunun 2020'ye ait raporuna göre de Lübnan'da kişi başına düşen yıllık gelir yaşanan krizden sonra 8 bin dolardan 3 bin doların altına kadar düştü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading