Yandex Metrica

Dünya Rusya'nın 15 yaşındaki kahramanını konuşuyor! Müslüman gence cesaret ödülü

Moskova’daki kanlı terör saldırısında 100'den fazla insanın hayatını kurtaran Müslüman İslam Halilov’a cesaret ödülü verildi. Öte yandan Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresi ve Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin de kahraman genç İslam Halilov’u cesareti ve insanları kurtarması nedeniyle Rusya Müslümanları “Hizmet Madalyası” ile ödüllendireceğini duyurdu.  

Dünya

07.04.2024, 12:34

Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Crocus City Hall binasındaki konser salonunda geçtiğimiz günlerde terör saldırısı meydana geldi. Silahlı saldırı sonucunda 139'a yükseldi.  Moskova'daki saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlendi. 

Saldırının ardından Kremlin'den açıklama geldi. Açıklamda ''Putin ile görüşen FSB Direktörü Aleksandr Bortnikov, Moskova'daki terör saldırısına doğrudan karışan 4 terörist dahil 11 kişinin yakalandığını bildirdi.'' denildi.

Rusya'dan yapılan açıklamada ''Saldırıya katılan teröristler, Ukrayna sınırına doğru kaçmaya çalıştı. Teröristler sınırı geçmeyi planladı ve Ukrayna tarafında temasları vardı.'' ifadelerine yer verildi.

Hamas'tan BM'ye çağrı: Toplu mezarlar için acil soruşturma gerekiyor! Hamas'tan BM'ye çağrı: Toplu mezarlar için acil soruşturma gerekiyor! Haberi Görüntüle

TERÖRİSTLER MAHKEME KARŞISINA ÇIKTI

"Crocus City Hall" adlı konser salonuna 22 Mart akşamı terör saldırısı düzenledikleri suçlamasıyla gözaltına alınan 11 şüpheliden 4'ü, Moskova Basmanny Bölge Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarıldı.Şüpheliler Tacikistan vatandaşları Dalercon Mirzoyev, Saidakram Murodali Raçabalizoda, Fariduni Şamsidin ve Muhammadsobir Fayzov'un 22 Mayıs'a kadar cezaevinde tutuklu kalmasına karar verildi.

Ankara kilit rol oynadı: ABD, İran'ın saldırı yapacağını Türkiye'den öğrendi Ankara kilit rol oynadı: ABD, İran'ın saldırı yapacağını Türkiye'den öğrendi Haberi Görüntüle

MÜSLÜMAN GENCE CESARET ÖDÜLÜ

Kanlı saldırıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Moskova’daki terör saldırısında onlarca hayatı kurtaran Müslüman gence ödül verildi.

Rusya Çocuk Hakları Komiseri Mariya Lvova-Belova, düzenlenen törenle, tarihin en büyük terör saldırısı esnasında seyircilerin tahliyesine yardımcı olan 15 yaşındaki İslam Halilov’u “Mağdurlara yardım etmede özveri, yiğitlik ve kişisel cesaret sertifikası” ile ödüllendirdi.

Tahliyelere yardımcı olan bir diğer genç 14 yaşındaki Artyom Donskov da aynı ödüle layık görüldü.

ABD soykırımı finanse etmeye devam ediyor: İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri destek ABD soykırımı finanse etmeye devam ediyor: İsrail'e 1,3 milyar dolarlık... Haberi Görüntüle

HİZMET MADALYASI DA VERİLECEK

Öte yandan Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresi ve Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin de kahraman genç İslam Halilov’u cesareti ve insanları kurtarması nedeniyle Rusya Müslümanları “Hizmet Madalyası” ile ödüllendireceğini duyurdu.

Madalyanın Moskova Merkez Camisi'nde 29 Mart’ta cuma namazında verileceği bildirildi.

Trump'ın yargılandığı mahkeme binası önünde kendini ateşe veren ABD'liden çarpıcı manifesto: Kendi yönetimimiz bizi vurmak üzere Trump'ın yargılandığı mahkeme binası önünde kendini ateşe veren ABD'liden çarpıcı... Haberi Görüntüle

100'DEN FAZLA İNSANIN CANINI KURTARMIŞTI

Bilindiği üzere kanlı saldırının meydana gelediği Crocus City Hall’de yarı zamanlı olarak vestiyerde çalışan Müslüman genç, teröristler 22 Mart akşamı konser salonuna silahlı saldırı düzenlerken 100’den fazla kişiyi doğru tahliye koridoruna yönlendirerek kontrolü eline almış, insanların binadan çıkmalarını ve güvenli bir yere ulaşmasını sağlamıştı.

ABD, Nijer'i terk ediyor: Artık askeri varlık barındırmayacak ABD, Nijer'i terk ediyor: Artık askeri varlık barındırmayacak Haberi Görüntüle

''KENDİMİ KAHRAMAN OLARAK GÖRMÜYORUM''

Müslüman genç, saldırı esnasında yaşadıklarını Rus medyasına anlattı. Müslüman genç, "Eğer gidersem yüzlerce insanın öleceğini anladım. Bulabildiğim herkesi dışarı çıkardım ve eve gittim. Kendimi bir kahraman olarak görmüyorum. Dürüst olmak gerekirse hâlâ şoktayım. Gözümün önünde bir adam vuruldu, bunu düşünmeden duramıyorum." dedi.  

Halilov’un tahliyeyi gerçekleştirdiği anlara ilişkin cep telefonu ile çektiği video görüntüleri sosyal medyada yer almıştı.

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading