Yandex Metrica

Dünya bu skandalı konuşuyor! Savaş suçu deşifre edildi: İsrail askerleri işkenceyi kameraya aldı

Dünya bu skandalı konuşuyor! Savaş suçu deşifre edildi: İsrail askerleri işkenceyi kameraya aldı

İsrail'in Gazze'de imza attığı zulüm BBC tarafından deşifre edildi. İşgalciler sorgulama esnasında masum Filistin halkına uyguladığı işkenceyi kameraya aldı. İsrail ordusu işkence görüntülerinin sorgulama esnasında çekildiğini kabul etti ve bir askerin sözleşmesinin feshedildiğini duyurdu.

Dünya

09.05.2024, 19:44

7 Ekim Cumartesi sabahı başlayan savaşın başından bu yana ABD'nin koşulsuz desteğini arkasına alarak Gazze'de eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail, hedef gözetmeksizin her yeri bombalarken 28 binden fazla masum Filistinliyi katletti.

1,5 milyon fazla insanın sığındığı ve güvenli olduğu iddia edilen Refah'ı bombalamaya devam eden işgalciler, bu sabah düzenlediği hava saldırısında 100'den fazla sivil insanı öldürürken İsrail'in Gazze'de imza attığı zulüm BBC tarafından deşifre edildi. 

Bitmeyen katliam! İsrail'den Han Yunus'a hava saldırısı: Çok sayıda ölü ve yaralı var Bitmeyen katliam! İsrail'den Han Yunus'a hava saldırısı: Çok sayıda ölü... Haberi Görüntüle

ULUSLARARASI HUKUK İHLALİ OLABİLİR

Netanyahu'nun katil ve zorba ordusundaki askerler, abluka altındaki Gazze’de gözaltına aldıkları masum insanların elleri ve gözleri bağlıyken çektikleri videoları internette paylaşması dünyayı ayağa kaldırdı. İsrail askerlerinin çektiği ve BBC’nin teyit ettiği videolar uluslararası hukukun ihlali olabilir. BBC’ye konuşan hukukçular, savaş hukukuna göre gözaltına alınan kişilerin aşağılama veya kamuya teşhir edilmesinin yasak olduğunu söylüyor.

Kuzey Avrupa ülkesinden dev kıyak! 18 Bohdana obüsü alacaklar Kuzey Avrupa ülkesinden dev kıyak! 18 Bohdana obüsü alacaklar Haberi Görüntüle

SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ

BBC’nin doğrulama servisi BBC Verify, Kasım ayından bu yana işgalcilerin paylaştığı yüzlerce saatlik videoları izleyerek gözaltındaki sekiz kişiyi tespit etti. Dünyayı ayağa kaldıran görüntüler sonrası israil zorunlu bir açıklama yaptı. İsrail ordusu, videolardan birini çeken bir askerin sözleşmesinin feshedildiğini duyurdu.

Söz konusu görüntülerde gözaltındaki Filistinlinin bir sokakta çıplak ayakla yürüdüğü görülüyor. Konu hakkında bir açıklama yapan İsrail ordusu görüntünün sorgulama esnasında çekildiğini, Filistinli kişinin yaralı olmadığını bildirdi. Paylaşılan videolardan bir diğerinde de gözaltındaki yüzlerce Filistinlinin bir stadyuma götürüldüğü görülüyor. İngiliz merkezli BBC stadyumun Gazze’deki Yarmuk Stadı olduğunu belirledi.  Söz konusu görüntüde gözaltındaki kişilerin çoğunun kıyafeti, yalnızca iç çamaşırları kalana kadar çıkarılmış. Bazılarının gözleri bağlanmış ve yerde diz çökmeye zorlanmış. Stadyumda, üç kadının da aralarında olduğu bir grubun diz çöktüğü kalenin üstüne İsrail bayrağı asılmış.

Ateşle oynuyoruz! Alman medyasında Rusya korkusu: Nükleer tehdit ikiye katladı Ateşle oynuyoruz! Alman medyasında Rusya korkusu: Nükleer tehdit ikiye katladı Haberi Görüntüle

KISA SÜRE SONRA SİLİNDİ

Letova’nın YouTube hesabında paylaşılan videolar BBC’nin İsrail ordusuyla temasa geçmesinden kısa süre sonra silindi. Başka bir İsrail askeri tarafından TikTok’a yüklenen iki videoda gözleri bağlanarak gözaltına alınmış Filistinliler yer alıyor. Silahlı İsrailli askerler bu kişilerin yanlarında poz veriyor. 14 Aralık’ta paylaşılan bir videonun arka planında İbranice bir rap şarkısı var. BBC videoda baş parmağını kaldırarak poz veren İsrailli askerin adının Ilya Blank olduğunu tespit etti.

Türkiye diplomatik güç haline geldi: Araştırma şirketinden dikkat çeken analiz: Fransa ve Japonya'yı geride bıraktık! Türkiye diplomatik güç haline geldi: Araştırma şirketinden dikkat çeken analiz:... Haberi Görüntüle

''KURAL İHLALİDİR''

Söz konusu videolarda kullanılan fotoğrafların bir kısmının Gazze’nin kuzeyinde çekildiğini tespit edildi. BBC, İsrail ordusu ve TikTok’la iletişime geçtikten sonra videolar yayından kaldırıldı. BM danışmanı Dr. Mark Ellis, savaş esirlerinin aşağılanmaması, küçük düşürülmemesi ve kamuoyunda onlara yönelik merak uyandırılmaması gerektiğini belirtirken “İnsanları iç çamaşırlarıyla yürütüp bunu videoya almak kesinlikle bu kuralın ihlalidir. Mevcut kurallar bu yapılanların hiçbirine izin vermez.” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading