DSÖ: Afrika'ya aşı sevkiyatı 7 kattan fazla artmalı

DSÖ: Afrika'ya aşı sevkiyatı 7 kattan fazla artmalı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Afrika kıtasına her ay koronavirüs aşı sevkiyatının 7 katından fazla artması gerektiğini bildirdi.

Dünya

23.01.2024, 18:01

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Afrika Bölge Direktörü Dr. Matshidiso Moeti, yaptığı açıklamasında, Afrika'ya her ay yaklaşık 20 milyon aşının gönderildiğini fakat bu sayının yaklaşık olarak 150 milyona çıkması gerektiğini belirtti.

Moeti, Afrika nüfusunun yüzde 70'inin Eylül 2022 yılına kadar aşı olması yönündeki hedefin yakalanması için kıtaya gönderilen aylık aşı miktarının 7 kattan fazla artması gerektiğini vurguladı.

Kayıp uçakta büyük dönüm noktası: 56 Yılın ardından sır perdesi aralandı… Kayıp uçakta büyük dönüm noktası: 56 Yılın ardından sır perdesi... Haberi Görüntüle

“SEVKİYATLAR İÇİN KAYBEDECEK ZAMAN YOK”

Salgının uluslararası dayanışma ile önlenebileceğine dikkat çeken Moeti, “Bu süreç milyonlarca Afrikalı için yaşamla ölüm arasında bir durum. Bu nedenle sevkiyatlar için kaybedecek zaman yok.” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs verilerinin toplandığı "Worldometers" internet sitesine göre, Afrika kıtasında virüsten dolayı vefat edenlerin sayısı 208 bine yaklaşırken vaka sayısı 8 milyon 270 bini aştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading