Yandex Metrica

Donald Trump'tan çarpıcı ABD yorumu: 'Üçüncü dünya ülkesiyiz'

Donald Trump'tan çarpıcı ABD yorumu: 'Üçüncü dünya ülkesiyiz'

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Biden yönetiminin ülkeyi kötü yönettiğini ve eski gücünden uzaklaştırdığını vurgulayarak "Havalimanlarımıza bakın, terminallerimize bakın, kirli ve bozuk yollarımıza ve diğer her şeye bakın, üçüncü dünya ülkesiyiz." ifadesini kullandı.

Dünya

23.01.2024, 21:17

 FOX Business kanalına verdiği özel röportajda, ülkesinin ekonomik durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan ABD'nin eski Başkanı Donald Trump, çrpıcı açıklamalarda bulundu.

Trump, ABD’nin cehenneme doğru gittiğini ve artık en büyük ve egemen ülke olmayacağını ifade ederek, "Gücümüz var, ama azalıyor. Aslında, para birimimiz açısından azalıyor. Sadece para birimimizin değeri hakkında değil, dünya genelinde para birimimizin kullanılma durumu hakkında konuşuyorum." dedi.

Adidas'tan büyük ayıp! Ünlü marka İsrail'e boyun eğdi Bella Hadid'in üstünü çizdi Adidas'tan büyük ayıp! Ünlü marka İsrail'e boyun eğdi Bella Hadid'in... Haberi Görüntüle

"ÜÇÜNCÜ DÜNYA ÜLKESİYİZ"

"Doların küresel hegemonyasını kaybetmek, herhangi bir savaşı kaybetmekten daha büyük olacak.” diyen eski eski ABD başkanı, "Havalimanlarımıza bakın, terminallerimize bakın, kirli ve bozuk yollarımıza ve diğer her şeye bakın, üçüncü dünya ülkesiyiz" dedi.

Trump, sözlerine "Çok güçlü bir şeye sahibiz, o da dolarımız" şeklinde devam ederek, diğer ülkelerin doları kullanmaktan vazgeçtiği belirtti.

Eski başkan "Çin'in doları yuan ile değiştirmek istediğini biliyorsunuz. Bu bizim için düşünülemezdi. Düşünülemezdi. Bu asla olmazdı. Şimdi insanlar bunu düşünüyor." dedi.

İsrail'den bir katliam daha: Gazze'deki BM okuluna düzenlenen saldırıda 23 Filistinli hayatını kaybetti İsrail'den bir katliam daha: Gazze'deki BM okuluna düzenlenen saldırıda 23... Haberi Görüntüle

ENFLASYONUN SEBEBİ

Enflasyona ve sebeplerine de değinen eski başkan, "Benim görüşüme göre enflasyon, enerji tarafından tetiklendi, çünkü çok büyük" diyerek, enerji kullanımının her şeyi kapsadığını vurguladı.

Joe Biden yönetiminin, federal arazi ve denizaltı petrol sondajına getirdiği moratoryumu eleştiren Trump, bunun kendisi için "çok üzücü" olduğunu söyleyerek "Onu kestiler ve yine, daha fazla sondaj yapıyorduk. Rusya ve Suudi Arabistan'dan ayrı ayrı olarak daha büyük bir güçtük. Bir buçuk yıl içinde, onların toplamından daha büyük bir güç olacaktık ve o kadar çok para kazanacak ve borcu ödeyecektik, bu ülkenin hiç görmediği şeyleri yapacaktık.” yorumunu yaptı.

Trump ayrıca Beyaz Saray'a "sağduyuyu" geri getirmeyi amaçladığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Çok fazla sağduyumuz var ancak sorun şu ki, onların sağduyusu yok. Ne yaptıklarını bilmiyorlar ve ülkemizi yok ediyorlar. Bunu hızla düzelteceğiz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading