Yandex Metrica

Doğu Asya'da silahlar çekildi! İki ülke arasındaki gerilim tırmanıyor! BM'den itidal çağrısı

Doğu Asya'da silahlar çekildi! İki ülke arasındaki gerilim tırmanıyor! BM'den itidal çağrısı

Doğu Asya'da tansiyon yeniden yükseldi. Tayvan'da seçimleri kazanarak resmen görevine başlayan Lai Ching-te'nin Çin karşıtı açıklamaları Pekin yönetimini kızdırdı. Çin savaş uçakları ve savaş gemileri Tayvan Adası etrafından büyük bir tatbikat başlattı. 

Dünya

23.05.2024, 23:10

Tayvan'ın yeni lideri Lai Ching-te'nin göreve başlamasının ardından Doğu Asya'da gerilim yeniden tırmandı.

Çin'e ait savaş uçakları, Tayvan Devlet Başkanı Lai Ching-te'nin bağımsızlık yanlısı açıklamalarının ardından Tayvan adası etrafında geniş çaplı bir tatbikat başlattı.

Çin tatbikat kararına Tayvan'da karşı tatbikatla yanıt verdi. Lai Ching-te'nin Çin'in boyunduğu altında girmeyeceklerini vurgulamasının ardından artan gerilime yönelik BM'den itidal çağrısı geldi. BM Sözcüsü Stephane Dujarric, yeni Tayvan liderinin askeri tatbikat kararı sonrası bölgede artan gerilim nedeniyle Çin ve Tayvan'a çağrı yaptı.

Milyarlarca dolar verip topçu obüs alacaklar! Silahlanmaya devam ediyorlar: Savaş çok yakın Milyarlarca dolar verip topçu obüs alacaklar! Silahlanmaya devam ediyorlar: Savaş... Haberi Görüntüle

'TÜM TARAFLARA ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ'

Çin ile Tayvan arasında derin krize sebep olan Tayvan Boğazı'ndaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini aktaran Dujarric, iki ülkeye çağrıda bulundu. Dujarric, "Tüm taraflara bölgede gerginliği artıracak adımlardan kaçınmaları için çağrıda bulunuyoruz." ifadesini kullandı. Dujarric, BM'nin, Çin konusunda Genel Kurul'un 1971 yılındaki kararı uyarınca hareket ettiğini söyledi.

Trump'a suikast girişiminde yeni tartışma: İsabet eden kurşun değil miydi? Trump'a suikast girişiminde yeni tartışma: İsabet eden kurşun değil miydi? Haberi Görüntüle

TAYVAN'IN YENİ LİDERİ ASKERİ TATBİKAT BAŞLATTI

Tayvan'da yapılan seçimlerin ardından iktidara gelen yeni hükümet Çin karşıtı açıklamalar yaptı. Çin, egemenlik ihtilafı içinde olduğu Tayvan'ın yeni lideri Lai Ching-te'nin göreve başlamasından üç gün sonra, Ada ve çevresini kuşatan kapsamlı askeri tatbikata başladığını duyurmuştu. Çin Halk Cumhuriyeti'nin kendi topraklarının parçası olduğunu savunduğu Tayvan, 1949'dan bu yana fiili bağımsızlığa sahip bulunuyor. Çin ana karası ile Tayvan arasındaki ayrılık hala sürüyor. Son yıllarda Tayvan üzerindeki askeri baskıyı artıran Pekin yönetimi, Ada'nın ana kara ile yeniden birleşmesi için gerekirse güç kullanımını dışlamayacağını vurguluyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading