Yandex Metrica

Doğduğu evi 30 yıl sonra görünce hıçkırarak ağladı! İşte sosyal medyayı sallayan o anlar

30 yıl önce Ermenistan ordusunun katliamından kurtulup Karabağ'ı terk etmek zorunda kalan Azerbaycan Türkleri, bugünlerde vatana dönüş heyecanı yaşıyor. Cebrail kentindeki köyüne 30 yılın ardından ilk kez gelen Zahid Kuliyev'in gözyaşları, izleyenleri de hüzne boğdu.

Dünya

23.01.2024, 19:56

1991-1992 yıllarında Rusya destekli Ermenistan ordusunun katliamından kurtulanlar aradan geçen 30 yılın ardından vatan topraklarına geri dönüyor. 

2020 Ekim-Kasım aylarındaki 44 günlük savaşta Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin elde ettiği şanlı zafer, Karabağ'ı Ermeni işgalinden kurtardı ve bölgede yeni bir sayfa açıldı. 

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'a bile "Karabağ Azerbaycan'ındır" dedirten sürecin sonunda, 30 yıl önce terk ettikleri köylerine dönenler gözyaşlarını tutamıyor. 

Bakü merkezli Azad TV tarafından hazırlanan 'Biz Geri Döndük' belgeseli, doğdukları köyü Ermenilerin süngüsü altında çocuk yaşta terk etmek zorunda kalanların hikayelerini çarpıcı bir şekilde ekrana getiriyor. 

Zahid Kuliyev

Karabağ'ın Cebrail kentine bağlı Söğütlü köyüne 30 yıl sonra dönen Zahid Kuliyev, bir zamanlar yaşadığı evi gördüğünde hıçkırarak ağlamaktan kendini alamadı. Kuliyev'in anlatımları izleyenleri de duygulandırırken, 'Biz Geri Döndük' belgeselindeki o anlar sosyal medyada binlerce kişi tarafından paylaşıldı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading