Yandex Metrica

Direniş çağrısında Türkiye'yi örnek gösterdi

Direniş çağrısında Türkiye'yi örnek gösterdi

Tunus'ta yaşanan darbeye ilişkin ülkenin eski Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki, direniş çağrısında Türkiye'yi örnek gösterdi. FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine karşı Türk halkının direnişini hatırlatan Merzuki, 'Biz de Türk halkı gibi bu darbeyi başarısızlığa uğratabiliriz.' dedi.

Dünya

23.01.2024, 17:42

Tunus'ta demokratik düzene son veren BAE destekli darbe, ülkedeki siyasilerin tepkisini çekti. O tepkilerden biri eski Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki'den geldi.

Merzuki, sosyal medya hesabından bir görüntülü mesaj yayımladı. Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said'in kararının darbe olduğunu ifade etti; "Yaşananlar bir darbe ve anayasa ihlalidir" dedi. Tunus'un eski lideri ayrıca Cumhurbaşkanı Said'i ülkenin ''en büyük problemi" olarak nitelendirdi.

TÜRK HALKININ DİRENİŞİNİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Merzuki, Al Arabi kanalına yaptığı açıklamada da direniş çağrısı yaptı. Türkiye'de 15 Temmuz'da yaşanan Fetö'cü darbe girişimine dikkat çeken Merzuki, "Biz de Türk halkı gibi bu darbeyi başarısızlığa uğratabiliriz. Türk halkı çok daha büyük bir darbe girişimini başarısızlıkla sonuçlandırdı." ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading