Yandex Metrica

Diasporanın iftirasına Ermeniler cevap verdi: Onları Karabağ'dan kovan oldu mu?

Karabağ Ermenilerinin göçe zorlandığını ileri süren ABD'de konuşlu diaspora çetesine cevap bizzat Ermenilerden geldi. Azerbaycan TV muhabirleri Karabağ'ı terk etme kararı almış Ermenilere tek tek mikrofon uzattı.

Dünya

23.01.2024, 21:28

Azerbaycan toprağı olan Karabağ'da silahlı teröristlerin temizlenmesine yönelik 19 Eylül'de başlatılan operasyonla birlikte Hankendi, Ağdere, Hocalı ve Kelbecer'de yaşayan Ermenilerden binlercesi, yaşadıkları toprakları terk etme kararı aldı. 

Laçın istikametinden Ermenistan topraklarına girmekte olan Karabağ sakinleri, bölgedeki kontrol noktalarında uzun kuyruklar oluşturdu. 

Bakü yönetimi, isteyen herkesin bulundukları kentlerde yaşamaya devam edebileceğini, Karabağ Ermenilerine Azerbaycan kimlik kartı ve pasaportu verileceğini bildiriyor. 

Ancak Türklerle birlikte yaşamak istemeyen kimi Ermeniler eşyalarını toplayıp yollara düşerken kimileri ise çevrelerinde oluşturulan 'mahalle baskısı' sonucu evlerini terk ediyor. 

ABD'de konuşlu Ermeni diasporası ise operasyonun başından buyana 'soykırım' yalanını tekrarlayarak Karabağ Ermenilerinin 'göçe zorlandığını' ileri sürüyor. Bu iddialara en net cevap bizzat Ermenilerden geldi. 

Azerbaycan TV muhabirleri, Karabağ'ı terk etme kararı almış Ermenilere kontrol noktalarında mikrofon uzattı. Kimi Erivan'a kimi ise Rus şehirlerine gitmek üzere yola çıkmış Ermeniler kendilerini hiç kimsenin göçe zorlamadığını belirtiyor. 

TRHaber Gazze'den bildiriyor. İnci’nin Gazze günlükleri-1 TRHaber Gazze'den bildiriyor. İnci’nin Gazze günlükleri-1 Haberi Görüntüle

'GÖÇE ZORLADILAR' DİYEN HİÇ KİMSE YOK

İşte röportajlarda Karabağ Ermenilerinin ifadelerinden satır başları...

(Gönüllü olarak mı gidiyorsunuz?)
-Tabii ki, elbette. Aslında ben Hankendi'den gitme kararını çoktan almıştım. Düşündüm ki gitmek lazımdır. Akrabalarım Rusya'da; oraya gitmek istiyorum. 

(Ağdere'yi niçin terk ediyorsunuz? Bu sizin kararınız mı yoksa sizi buradan kovdular mı? Azerbaycan vatandaşlığı hakkınız bulunuyor...)
-Bu siyasi bir soru, cevap vermek istemiyorum. Ama burada yaşamaya devam etseydik fena olmazdı. Birlikte yaşamak güzel olurdu. 

(Hankendi'den Erivan'a gönüllü olarak mı gidiyorsunuz?)
Gönüllü gidiyorum. 

(Hankendi'den sizi göçmeye zorlayan birileri oldu mu?)
Hayır bizi hiç kimse gitmeye zorlamadı. Erivan'a gidiyorum. Yolculuk da sakin geçiyor. 

(Erivan'a gönüllü olarak mı gidiyorsunuz?)
Evet, bizi hiç kimse gitmeye zorlamadı. Ama artık Karabağ'da yaşamak istemiyorum. 

(44 yıldır yaşadığınız Hankendi'yi gönüllü olarak mı terk ediyorsunuz?)
Evet. Ben doktorum. Pek çok Azerbaycanlı dostum da var. Fakat sağlık problemlerim var. Tedavimin Erivan'da sürdürülmesi gerekiyor. 

(Hankendi'de gönüllü olarak mı ayrılıyorsunuz yoksa biri sizi kovdu mu?)
Hayır gönüllü gidiyorum. Rusya'da yakınlarımız var, oraya gidiyorum. Ömrüm Hankendi'de geçti. 30 yıl evvel orada Azerbaycan Türkleri de yaşardı. Onlarla normal bir şekilde yaşıyorduk. Şu anda sadece gitmek istiyoruz. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading