Yandex Metrica

Dev projede hırsızlık! Güney Kore'yi sarsan kriz: KF-21 savaş uçağının bilgilerini çaldılar

Dev projede hırsızlık! Güney Kore'yi sarsan kriz: KF-21 savaş uçağının bilgilerini çaldılar

Güney Kore'yi sarsan hırsızlık krizi! Endonezya'nın da destek verdiği KF-21 savaş uçağının üretimine bu yıl başlamayı planlayan Güney Kore'de projede "hırsızlık" krizi yaşanıyor.

Dünya

11.05.2024, 21:36

Hırsızlık iddialarına ilişkin açıklamalarda bulunan Güney Kore Savunma Tedarik Programı Ajansı, (DAPA) KF-21 savaş uçağıyla ilgili teknik bilgileri çaldıklarından şüphelenilen Endonezyalı mühendisler hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi. 

Akdeniz'de gövde gösterisi! Komşunun dizleri titremeye başladı: Türk donanması 50 gemiyle geçit töreni yapacak Akdeniz'de gövde gösterisi! Komşunun dizleri titremeye başladı: Türk donanması 50... Haberi Görüntüle

YURT DIŞI YASAĞI GETİRİLDİ

Soruşturma başlatılan mühendisler hakkında yurt dışı yasağı getirildi. Proje ortaklarından olan Korea Aerospace Industries (KAI) şirketinde görevli mühendislerin uçakla ilgili teknik bilgileri bir usb belleğe sakladığından şüphelenildiği, isimleri açıklanmayan mühendislere yurt dışına çıkış yasağı konduğu öğrenildi. 

İsrail ordusundan skandal itiraf: İki İsrailli esiri yanlışlıkla öldürdük! İsrail ordusundan skandal itiraf: İki İsrailli esiri yanlışlıkla öldürdük! Haberi Görüntüle

DEPOLANAN VERİLER İNCELECEK

Öte yandan konuya ilişkin soruşturma derinleşirken, Güney Kore istihbarat teşkilatının da destek verdiği soruşturmada, depolanan verilerin stratejik bilgileri içerip içermediğine odaklanılacağı ifade edildi.

Yunan adasına giden Türklerin yüzüne tükürdüler: Küfür gibi menü kapağını hiç önemsemedi! Yunan adasına giden Türklerin yüzüne tükürdüler: Küfür gibi menü kapağını... Haberi Görüntüle

PROJENİN KÜÇÜK ORTAĞI ENDONEZYA

Söz konusu projenin sadece yüzde 20'sinde hak sahibi olan Endonezya KF-21 programının küçük ortağı olarak göze çarpıyor. Endonezya, 8.8 trilyon Won (6,6 milyar dolar) geliştirme maliyetinin yalnızca yüzde 20'sinden sorumlu.

Daha önce 200 yıl önce görülmüştü! Dünyanın en gizemli canlısı gagalı balina karaya vurdu Daha önce 200 yıl önce görülmüştü! Dünyanın en gizemli canlısı... Haberi Görüntüle

ÜRETİMİNE BU YIL BAŞLANMASI BEKLENİYOR

Endonezya ve Güney Kore iş birliğinde Kore Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri (ROKAF) ve Endonezya Hava Kuvvetleri (TNI) için geliştirilen çok amaçlı savaş uçağı KF-21'in üretimine bu yıl başlanması bekleniyor. Güney Kore, 2032'ye kadar 120 adet KF-21'i kendi hava kuvvetlerinde kullanıma sokmayı hedefliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading