Yandex Metrica

Deniz canavarı gece uçuşuna hazır! Dünyanın en büyük uçan teknesi envantere girmeye hazırlanıyor

Deniz canavarı gece uçuşuna hazır! Dünyanın en büyük uçan teknesi envantere girmeye hazırlanıyor

Çin'in deniz canavarı AG600M onaylanma yolunda son engellerle karşı karşıya. İlk kez bir prototip gece uçuşlarına çıktı ve bir diğeri İç Moğolistan'da soğuk hava testlerine tabi tutuldu. Operasyonel ateş testini ise çoktan geçti.

Dünya

27.05.2024, 17:06

Dünyanın en büyük uçan teknesi olarak görülen Avic AG600M batılı gözlemcileri ordu envanterine girmeye ikna edemese de Çin tarafından oldukça destekleneye devam ediyor. Çin, öncelikli olarak yangın söndürme bombardıman uçağı olarak işlev görmesi amaçlanan yeni deniz canavarının barışçıl doğasını her zaman vurguluyor. Her durumda, AG600M şu anda toplam dört prototiple tamamlanan uçuş testlerinin son aşamasında.

AG600M

AG600M

Bunun bir parçası olarak Avic, geçen hafta ilk kez dört AG600M'den birini karanlıkta test uçuşları için havaya gönderdi. Üreticiye göre gece testleri Çin'in Shaanxo eyaletinde gerçekleştirildi. Kalkış ve iniş, AG600M ile sertifikasyon testlerinin çoğunun bir süredir gerçekleştirildiği Pucheng'deki sivil uçuş test merkezinde gerçekleştirildi. 

Şoygu ve Fidan bir araya geldi! Rusya'dan Türkiye'ye ikili istişare önerisi Şoygu ve Fidan bir araya geldi! Rusya'dan Türkiye'ye ikili istişare... Haberi Görüntüle

3 SAAT HAVADA KALDI

Gün batımından kısa bir süre önce gerçekleşen ilk gece uçuşunda, kullanılan prototipin toplam üç saat boyunca havada kaldığı söylendi. Avic'e göre, gece prömiyerini takip eden günlerde AG600M'nin aydınlatma sistemini test etmek için karanlıkta dokuz uçuş daha izledi.

Avic daha önce Çin'de "Kunlong" (su ejderhası) olarak bilinen amfibinin iki prototipini geçici olarak Çin'in soğuk odası olan İç Moğolistan'a nakletmişti. Orada makinelerin donma sıcaklıklarında bile tamamen çalışır durumda olduklarını kanıtlamaları gerekiyordu.

Rusya'dan ABD yaptırımına misilleme: Moskova Borsası'ndan dolar ve Euro kararı Rusya'dan ABD yaptırımına misilleme: Moskova Borsası'ndan dolar ve Euro kararı Haberi Görüntüle

40 SANTİGRAT DERECEYE KADAR DAYANDI

Çin'den gelen bilgilere göre, soğuk testler Ocak ayında gerçekleştirildi ve konuşlandırılan iki AG600M'yi eksi 40 santigrat dereceye varan sıcaklıklarla karşı karşıya getirdi. Pucheng'den Hulun Buir'deki Hailar Havalimanı'na gidiş-dönüş transfer uçuşları, kuş uçuşu yaklaşık 2.200 kilometre ile AG600M test uçağının bugüne kadar kat ettiği en uzun mesafeydi.

Çinliler ilk kez 18-24 Mart tarihleri ​​arasında orman yangınlarını söndürmek için iki “Kunlong” prototipi kullandı. Dağıtımın prömiyeri Sichuan Eyaletindeki Yajiang bölgesinde gerçekleşti. İki AG600M, Xichang havaalanına yerleştirildi. Uçan teknelerin, Xi'an MA-60 ile birlikte on iki yangın söndürme görevi sırasında yanan yangınların üzerine toplamda 54 ton su attığı söyleniyor. Ancak bu, Avic'in kağıt üzerinde AG600M için on iki ton olarak belirttiği kapasitenin yalnızca bir kısmına karşılık gelecektir.

Habere Tepki Ver

2

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading