Yandex Metrica

Danimarka'da boş tablo tartışması: Parayı Al ve Kaç

Danimarka'da boş tablo tartışması: Parayı Al ve Kaç

Danimarka'da bulunan bir müze, sanatçı Jens Haaning'e 83 bin dolar ödeyerek iki yeni eser istedi. Haaning, müzeye "Parayı al ve kaç" adını verdiği iki boş tablo yolladı.

Dünya

23.01.2024, 18:03

Danimarka'nın Aalborg kentinde bulunan Kunsten Modern Sanat Müzesi, Danimarkalı ressam Jens Haaning'e kağıt para kullanarak eserlerini yeniden yorumlaması için 534 bin kron (83 bin dolar) ödedi. Müze sanatçıdan Danimarka ve Avusturya'da yıllık ortalama geliri tasvir eden iki eserini kağıt para kullanarak yeniden yorumlamasını istedi.

Müze yetkilileri, geçtiğimiz hafta Haaning'den gelen paketleri heyecanla açtı. Paketlerde 'Work It Out' adlı ve emeğin geleceği isimli iki ayrı sanat eseri olması gerekiyordu. Bu eserler, sanatçının 11 ve 14 yıl önce yaptığı iki çalışmanın yeniden yorumu olacaktı. 

Ancak paketten çıkan iki tablo, müze yetkililerini şoke etti. Haaning, sanat eseri olarak müzeye iki boş tuval gönderdi ve paraları geri vermedi. Çalışmaya ise "Parayı al ve kaç" ismini verdi.

"ALABİLDİĞİNİZİ ALIN VE GİDİN"

"Eserim parayı almış olmam" diyen Haaning, "Benim kadar kötü çalışma koşulları olan insanlara aynısını yapmasını öneriyorum. Eğer iğrenç bir işte çalışıyor ve ödeme almıyorsanız alabildiğinizi alın ve gidin" diye konuştu. 

Kunsten Müze Müdürü Lasse Anderson, sanatçının ilginç bir eser ortaya çıkardığını ancak parayı almaması gerektiğini söyledi ve ressama adil ödeme yapılmadığı iddiasını yalanladı. 56 yaşındaki Haaning ise parayı iade etmeyeceğini belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading