Yandex Metrica

Sitede Ara

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylığı iki kez veto edildi! İran'da Ahmedinejad geri mi dönüyor?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylığı iki kez veto edildi! İran'da Ahmedinejad geri mi dönüyor?

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopter, Pazar günü Tebriz kentine dönerken düştü.Reisi'nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesi üzerine alınan kararla cumhurbaşkanlığı seçimleri için İran 28 Haziran'da sandık başına gidecek.

Dünya

25.05.2024, 19:15

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin hayatını kaybetmesiyle birlikte yeni cumhurbaşkanı seçimi için 28 Haziran'da yeniden seçim düzenlenecek. Seçimler öncesi açıklamalarda bulunan ve adaylığı daha önce 2 kez reddedilen eski İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad seçimlerde aday olabileceğini söyledi.

Eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Reisi'nin ölümünün ardından yaptığı açıklamada 28 Haziran'da cumhurbaşkanlığı seçimi için aday olacağını ifade ederek "Bugün hangi eylemin ülkenin, halkın ve bugünkü İran'ın çıkarına olduğunu ölçüyorum." dedi.

Ermeni diasporasından Paşinyan'a Türkçe ve Türk bayraklı doğum günü mesajı: 'İyi ki doğdun bay Nikol' Ermeni diasporasından Paşinyan'a Türkçe ve Türk bayraklı doğum günü mesajı:... Haberi Görüntüle

"ADAYLIK İÇİN ŞARTLARI DEĞERLENDİRİYORUM"

İran'da daha önce adaylığı Anayasayı Koruyucular Konseyi tarafından veto edilen eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, 28 Haziran'da yapılacak. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olabilmek için şartları değerlendirdiğini açıkladı.

F-16 düşürene ödül var! Bunu başarana verilecek para miktarını açıkladılar F-16 düşürene ödül var! Bunu başarana verilecek para miktarını açıkladılar Haberi Görüntüle

DESTEKÇİLERİ YENİDEN ADAY OLMASINI İSTİYOR

Reisi'niin hayatını kaybetmesinden sonra, kendisinin aday olmasını isteyerek evinin önüne gelen destekçilerine hitap ettiği bir görüntüde, Ahmedinejad "Şartları değerlendiriyorum ve bugün hangi eylemin ülkenin, halkın ve bugünkü İran'ın çıkarına olduğunu ölçüyorum." dedi.

İsrail'de ateşkes isyanı: On binlere kişi sokaklara döküldü: Ya barış, ya istifa İsrail'de ateşkes isyanı: On binlere kişi sokaklara döküldü: Ya barış,... Haberi Görüntüle

"ÜLKENİN ŞARTLARI HASSAS"

Ülkenin şartlarının hassas olduğunu ifade eden Ahmedinejad, "Sizlerin de buyurduğunuz üzere değerlendiriyorum ve sonucu sizlere açıklayacağım." dedi. 

Donald Trump tiktoker oldu! Tiktok platformu yasaklansın diye elinden geleni yapmıştı! Donald Trump tiktoker oldu! Tiktok platformu yasaklansın diye elinden geleni... Haberi Görüntüle

ADAYLIĞI 2 KEZ VETO EDİLMİŞTİ

Ülkede 2005-2013 yılları arasında iki dönem görev yapan muhafazakar siyasetçi Ahmedinejad, 2017'de eski Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye karşı aday olmak istemiş ancak adaylığı reddedilmişti.

Ahmedinejad'ın, 2021'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de 19 Mayıs'ta helikopter kazasında hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'ye karşı aday olma talebi yine Anayasayı Koruyucular Konseyi tarafından veto edilmişti.

Son dakika.. AFAD duyurdu: Komşu ülkede art arda korkutan depremler Son dakika.. AFAD duyurdu: Komşu ülkede art arda korkutan depremler Haberi Görüntüle

28 HAZİRAN'DA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ YAPILACAK 

İran resmi ajansı IRNA’nın haberine göre, görüşme sonunda yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin 28 Haziran’da yapılacağı ifade edildi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmak isteyenlerin, 30 Mayıs ile 3 Haziran tarihlerinde gerekli başvuruları yapması gerekecek. Seçim tanıtım çalışmaları da 12 Haziran'dan 28 Haziran sabahına kadar yürütülecek.

Biden yine bildiğiniz gibi! Tuhaf hareketleri G7 zirvesine damga vurdu Biden yine bildiğiniz gibi! Tuhaf hareketleri G7 zirvesine damga vurdu Haberi Görüntüle

GÖREV İÇİN HAMANEY’İN ONAYI GEREKLİ

 İran Anayasayı Koruyucular Konseyi Sözcüsü Tahan Nezif, bunun gerçekleşmesinin de İran Lideri Ali Hamaney’in onayına bağlı olduğunun altını çizdi.

6 uçak gemisi ve 6 denizaltı: Onlar en büyük ve en hızlısı değil, en sessiz ve en ölümcülü! 6 uçak gemisi ve 6 denizaltı: Onlar en büyük ve... Haberi Görüntüle

"50 GÜN İÇİNDE SEÇİLMESİ İÇİN KURUL GEREKLİ DÜZENLEMELERİ YAPMALI"

Yeni Cumhurbaşkanının seçilmesi süreciyle ilgili konuşan İran Cumhurbaşkanı Sözcüsü Nezif, Anayasa’ya göre en fazla 50 gün içinde seçilmesi için Meclis Başkanı, Yargı Erki Başkanı ve Birinci Cumhurbaşkanı Yardımcısından oluşan kurulun gerekli düzenlemeleri yapması gerektiğini vurguladı. 

Facebook ve Instagram Gazze soykırımının gözler önüne serilmesini engelliyor mu? Meta mühendisi şirketine dava açtı! Facebook ve Instagram Gazze soykırımının gözler önüne serilmesini engelliyor mu?... Haberi Görüntüle

ADAYLAR ONAYLANDIKTAN SONRA HALK SEÇİYOR

İran’da cumhurbaşkanlığı seçimine girecek adayların Anayasayı Koruyucular Konseyi tarafından onaylanması gerekiyor, Cumhurbaşkanı, onaylanan adaylar arasından halk tarafından seçiliyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading