Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın barış zirvesi önerisi dünya medyasında: Türkiye hazır

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın barış zirvesi önerisi dünya medyasında: Türkiye hazır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile bir araya geldi. İki lider görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, "Rusya'nın da bulunacağı bir barış zirvesine ev sahipliği yapmaya hazırız." ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın barış zirvesi önerisi dünya medyasında geniş ses getirdi.

Dünya

13.04.2024, 11:55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ile bir araya geldi. İki liderin Dolmabahçe Çalışma Ofisinde yaptığı görüşme yaklaşık 1.5 saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan iki yıldır devam eden Ukrayna'daki savaş ile ilgili, "Başından beri savaşın müzakereler temelinde sonlandırılması için elimizden gelen katkıyı verdik, veriyoruz. Rusya'nın da dahil olacağı bir barış zirvesine ev sahipliği yapmaya da hazırız." ifadelerini kullandı.

Karadeniz Tahıl Koridoru ile ilgili de konuşan Erdoğan, ''Biliyorsunuz, Karadeniz girişimi 33 milyon tona yakın tahılın ihtiyaç sahiplerine ulaşmasına imkan vererek küresel bir gıda krizinin önüne geçmişti, o anlaşma da yine bu salonda yapılmıştı. Taraflar arasında yeni bir mutabakat sağlanması için bir niyet ortaya konulduğu takdirde daha önce olduğu gibi elimizden gelen desteği vermeye hazırız." dedi.

Erdoğan'ın barış zirvesi teklifi dünya medyasında geniş yankı uyandırırken uluslararası ajanslar söz konusu öneriyi son dakika olarak geçti.

Macron, Başbakan Attal'ın istifasını kabul etti: Sol ittifak başbakan adayı arayışını sürdürüyor Macron, Başbakan Attal'ın istifasını kabul etti: Sol ittifak başbakan adayı... Haberi Görüntüle

AL JAZEERA: ERDOĞAN ARABULUCU OLARAK KENDİNİ GÖSTERİYOR 

Katar merkezli Al Jazeera, "Erdoğan, Zelensky'yi ağırlarken Rusya-Ukrayna barış görüşmelerine ev sahipliği yapmayı teklif etti" başlığını kullanmayı tercih etti. Söz konusu haberde "Erdoğan arabulucu olarak kendini gösteriyor." ifadesi kullanıldı.

Aynı haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ukrayna ile dayanışma içinde olduklarını söylediği, diğer taraftan savaşın müzakereler temelinde adil bir barışla sona erdirilmesi gerektiğini vurguladığı ifade edildi.

Şam yönetiminde Türkiye açıklaması: 'Suriye, girişimlere olumlu yaklaşmaya isteklidir' Şam yönetiminde Türkiye açıklaması: 'Suriye, girişimlere olumlu yaklaşmaya isteklidir' Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE HAZIR''

France 24 ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın barış teklifi sözlerini ön plana çıkardı. Haberde "Türkiye, Ukrayna-Rusya barış zirvesi müzakerelerine ev sahipliği yapmaya hazır." denildi.

Haberde, NATO üyesi ülke olan Türkiye'nin, hem Ukrayna hem de Rusya ile yakın ilişkilerini dengelemeye çalıştığı notu paylaşıldı.

Erdoğan'ın, ortak basın toplantısındaki sözleri aktarıldı:

''Başından beri müzakereler yoluyla savaşın sona ermesine elimizden geldiğince katkıda bulunduk. Rusya'nın da dahil olacağı bir barış zirvesine ev sahipliği yapmaya da hazırız.''

Testi pozitifi çıkan Biden, adaylıktan çekilmek için tek şartını açıkladı Testi pozitifi çıkan Biden, adaylıktan çekilmek için tek şartını açıkladı Haberi Görüntüle

SON DAKİKA KODUYLA DUYURULDU

Ukrayna basınından Kyiv Independent ve Çin merkezli China Daily medya kuruluşları da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın barış zirvesi önerisini okurlarına son dakika koduyla duyurdu.

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading