Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sisi görüşmesi sonrası Yunan basınından olay iddia! Mısır, Türkiye'ye liman satabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sisi görüşmesi sonrası Yunan basınından olay iddia! Mısır, Türkiye'ye liman satabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 12 yıl sonra Mısır'a yaptığı tarihi ziyaret dünya medyasında geniş yankı uyandırmaya devam ediyor. Yunan medyası, Türkiye'nin son yıllarda Doğu Akdeniz ve Afrika'daki varlığını güçlendirme çabalarına ilişkin dikkat çeken bir analize imza attı. Yunanistan'ın önde gelen gazeteleri arasında yer alan Ta Nea, bu çerçevede Türkiye'nin Mısır ile olası bir liman anlaşması yapabileceği iddiasını yeniden gündeme getirdi.

Dünya

03.04.2024, 05:37

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl aranın ardından Şubat ayında Mısır'ı ziyaret etti ve Mısırlı mevkidaşı Abdülfettah es Sisi ile görüştü.

12 yıl sonra gerçekleşen tarihji ziyarette iki lider görüşmenin ardından "Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantılarının yeniden yapılandırılmasına" yönelik mutabakata imza attı.

Erdoğan ve Sisi, iki ülke ilişkilerinde yeni bir dönemin başladığı mesajını verdi. Mısır ile iç içe geçmiş bir tarihleri olduğunu vurgulayan Erdoğan, ticaret hacmini kısa süre içerisinde 15 milyar dolara çıkarmak için mutabık kalındığını da açıkladı.

12 yıl sonra gerçekleşen tarihi ziyaret dünya medyasında geniş yankı uyandırmaya devam ediyor. 

Yunan medyası, Türkiye'nin son yıllarda Doğu Akdeniz ve Afrika'daki varlığını güçlendirme çabalarına ilişkin dikkat çeken bir analize imza attı.

Somali Cumhurbaşkanı Mahmud, TCG Kınalıada'yı karşıladı: 'Ülkemizin korunması açısından önemli bir anlaşma' Somali Cumhurbaşkanı Mahmud, TCG Kınalıada'yı karşıladı: 'Ülkemizin korunması açısından önemli... Haberi Görüntüle

YUNAN MEDYASI: MISIR, TÜRKİYE'YE LİMAN SATABİLİR

Yunanistan'ın önde gelen gazeteleri arasında yer alan Ta Nea, bu çerçevede Türkiye'nin Mısır ile olası bir liman anlaşması yapabileceği iddiasını yeniden gündeme getirdi.

Söz konusu haberde, Türkiye'nin ekonomik fırsatlar arayışına dikkat çekilirken Mısır'ın önceki bir anlaşmayla Birleşik Arap Emirlikleri'ne Ras El-Hikma bölgesini satışı hatırlatıldı.

Ta Nea gazetesi benzer bir anlaşmanın Türkiye ile de gerçekleşebileceğini okurlarıyla paylaştı. Ancak bu anlaşma sadece Mısır ile sınırlı kalmayabilir. Habere göre; Türkiye, Afrika'daki diğer ülkelerle ticari ilişkilerini de güçlendirebilir.

ABD Dışişleri Bakanlığı açıkladı: Filistin'in BM'ye tam üyeliğine ne diyecekler? ABD Dışişleri Bakanlığı açıkladı: Filistin'in BM'ye tam üyeliğine ne diyecekler? Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE'NİN AFRİKA'DAKİ VARLIĞI ARTTI''

"Türkiye'nin Afrika'daki varlığı arttı" diyen Yunan gazetenin haberinde ayrıca, Türkiye'nin Afrika'daki diplomatik ve ekonomik varlığını artırdığı yazıldı. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki diplomasi atılımları örnek gösterildi.

Çin Komünist Partisi'yle bağları var denilmişti: ABD'de TikTok yasak ama Biden'ın seçim kampanyasında değil Çin Komünist Partisi'yle bağları var denilmişti: ABD'de TikTok yasak ama... Haberi Görüntüle

85,5 MİLYAR DOLARI AŞTI

Bu çabaların bir örneği olarak, Türkiye'nin Afrika'da açtığı 26 büyükelçilik ve iş dünyasının kıtada gerçekleştirdiği projelerinin toplam değerinin 85,5 milyar doları aştığına dikkat çekildi.

İsrail devlet televizyonu KAN duyurdu: İşgal ordusunda peş peşe üst düzey istifalar İsrail devlet televizyonu KAN duyurdu: İşgal ordusunda peş peşe üst... Haberi Görüntüle

SOMALİ İLE YAPILAN ANLAŞMA

Ayrıca, Şubat ayında Türkiye ile Somali arasında imzalanan anlaşmaya da dikkat çekildi. Anlaşma kapsamında Somali, kara sularını koruma yetkisini 10 yıllığına Türkiye'ye verdi.

Yunan gazete, Somali ile Türkiye arasında imzalanan anlaşmaya ilişkin "Türk donanmasının Kızıldeniz, Aden Körfezi ve Basra Körfezi'nde kalıcı varlık kazanmaya başlamasını öngören bir planının devreye girdiği açık." değerlendirmesinde bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading