Yandex Metrica

Çöküş dönemi! Fransa ekonomik krizin eşiğinde: Hükümet halktan yeni vergiler almaya hazırlanıyor

Çöküş dönemi! Fransa ekonomik krizin eşiğinde: Hükümet halktan yeni vergiler almaya hazırlanıyor

Koronavirüs pandemisi ve hemen ardından Avrupa'da başlayan Rusya-Ukrayna savaşı Avrupa ekonomisini derinden sarstı. Çöküş dönemine giren Avrupa ekonomisinden kurtulmak isteyen Fransız yönetimi ise çareyi ek vergler getirmekte buldu. Fransa Başbakanı Attal birçok yeni verginin geleceğini duyurdu.

Dünya

21.05.2024, 18:06

Bütçe açığının kapatılması için harekete geçen Fransız hükümeti açığı halk üzerinden kapatmayı hedefliyor. Fransa Başbaşkanı Gabriel Attal birçok yeni verginin daha geleceğini duyurdu. 

Fransa Başbaşkanı Gabriel Attal.jpg

Doğu Asya'da balon savaşları! Kim bu sefer hedefi tutturdu: Başkanlık Ofisi'ne düştü Doğu Asya'da balon savaşları! Kim bu sefer hedefi tutturdu: Başkanlık... Haberi Görüntüle

YENİ VERGİ ÖNERİLERİ GELİYOR

Fransa medyasında yer alan habere göre "Fransa Başbakanı Gabriel Attal bu salı günü Ulusal Meclis'teki Rönesans grubu önünde, bu bağlamda çoğunluktan oluşan bir heyetin "Haziran ayına kadar" yıllık gelirlerin vergilendirilmesine ilişkin" önerilerde bulunacağını bildirdi.

Güçlü değiliz: İngiltere Genelkurmay Başkanı'ndan itiraf gibi açıklama: Asker ekipman, eğitim ve teknoloji eksikliğimiz var Güçlü değiliz: İngiltere Genelkurmay Başkanı'ndan itiraf gibi açıklama: Asker ekipman,... Haberi Görüntüle

KİMSE İÇİN VERGİ CENNETİ OLAMAZ

Fransa halkına kesilecek olan fatura için açıklamalarda bulunan Gabriel Attal, "Fransa kimse için vergi cenneti olamaz. %10luk kesim vergi gelirinin %70ini karşılıyor” ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Gabriel Attal, hükümetin 2027'de açığı GSYİH'nın yüzde 3'üne düşürmeyi hâlâ planladığını yineledi.

Kirli pazarlık! Sıradaki hedef biziz: 25 tane F-16 hibe edelim, karşılığında bize 1 tane F-35 verin Kirli pazarlık! Sıradaki hedef biziz: 25 tane F-16 hibe edelim,... Haberi Görüntüle

AVRUPA BATIYOR

Fransa medyasına göre,  Fransa'nın kamu açığı 2023'te GSYİH'nın %5,5'ine, yani beklenenden 15,8 milyar avroya ulaştı. 2024 için halihazırda 10 milyar avroluk tasarruf yapıldı ve 2025 için 20 milyar avroluk kesinti açıklandı. Şu ana kadar hükümet, Parlamento'ya geri dönmeyi gerektirecek ama tehdidi yeniden canlandıracak bir bütçe değişikliğine başvurmadan kararnameyle hareket ediyordu. bir gensoru önergesi. Ancak bu, eğer hak tarafından taşınmış veya desteklenmiş olsaydı, benimsenme şansı daha yüksek olurdu.

Türkiye ve Fransa arasında okul krizi! Anlaşma sağlanmazsa öğrenci alınmayacak Türkiye ve Fransa arasında okul krizi! Anlaşma sağlanmazsa öğrenci alınmayacak Haberi Görüntüle

PARİS'TE ÇİFTÇİ AYAKLANMASI

Geçtiğimiz aylarda ise Avrupalı devletler ekonomik krizin yükünü çiftçilerin üzerine yıkmış ve Fransa başka olmak üzere Avrupa'nın diğer ülkelerinde çiftçiler tarihinin en büyük isyanını gerçekleştirmişti.

Fransa'da çiftçiler, hükümetin yeni kararlarına rağmen Paris'e giden yolları kesmişti. Ayrıca gösteriler Almanya, İtalya ve Belçika'ya da sıçramıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

3

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading