Yandex Metrica

Çocuk tacizcisi bir CIA militanını böyle savundular

Çocuk tacizcisi bir CIA militanını böyle savundular

Hükümete yönelik linç kampanyası için bahane arayan muhalif kesim yine yanlış kişinin peşine düştü. Taliban'ın infaz ettiği Khasha Zwan'ın bir komedyen değil, çocuk tacizcisi olduğu ortaya çıktı.

Dünya

23.01.2024, 17:43

Taliban üyelerinin Afganistan'da 'komedyen' olduğu iddia edilen Khasha Zwan'ı mahkeme kurmaksızın infaz etmesi, Türkiye'de hükümete yönelik kampanyanın bir numaralı gündem maddesi haline getirildi. 

"Kahkahayı bile öldürdüler", "Taliban güldürmenin günah olduğu gerekçesiyle komedyeni öldürdü", "Bu zihniyetle benzer özelliklerimiz olamaz", "Güldürmek harammış", "Çünkü sanat, cahilleri korkuttu", "İnsanları güldürdü diye öldürüldü" yorumlarıyla paylaşılan mesajlarda, Taliban yönetimi ile AK Parti arasında bağ kurmaya çalışıldı. 

Khasha Zwan'ın öldürülmesinin ardında yatan gerçek çok geçmeden ortaya çıktı. Afgan polisinin raporlarına göre Zwan, CIA işbirlikçisi bir silahlı milis grubuna liderlik ediyordu. Üstelik Zwan hakkında 'erkek çocukları fuhuş için pazarladığına' dair çok sayıda iddia mevcuttu. 

ABD askerlerinden aldığı destekle yıllar boyu yakın çevresine korku salmış Zwan'ın çok sayıda erkek çocuğa da tecavüz ettiği belirtiliyor. Mahkeme kurulmaksızın öldürülmüş olması Taliban örgütü içerisinde de tartışmalara neden olsa da, olayın iç yüzü meydana çıkmadan ve tamamen asılsız iddialarla yürütülen kampanya Türkiye'de bir kez daha amacına ulaşmış oldu. 

Muhalif kesimlerin 'komedyen' dediği 'oğlancı' Zwan, Taliban üyelerince idam edildi. Taliban eylemlerini bahane ederek Türkiye'deki muhafazakar kesimi yaftalamaya yeltenen 'sanatseverlerin', Zwan hakkında ortaya çıkan yeni bilgiler sonrası ne diyecekleri merak konusu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading