Yandex Metrica

Çin'den G7 üyelerine sert mesaj: O günler çoktan geride kaldı

Çin'den G7 üyelerine sert mesaj: O günler çoktan geride kaldı

ABD'nin en tehlikeli stratejik ortak olarak gördüğü ve G7 zirvesinin de hedefinde olan Çin, öyle bir açıklama yaptı ki, o ifadeler zirvede soğuk rüzgarlar estirecek.

Dünya

23.01.2024, 21:56

Cuma günü İngiltere'de başlayan G7 zirvesi, öncesinde olduğu gibi zirve sırasında da verdiği mesajlar ve bazı gündem konularıyla tepkiler çekti.

ÇİN, G7 ZİRVESİNİN KENDİSİNİ HEDEF ALAN TUTUMUNA SERT BİR DİLLE TEPKİ VERDİ

G7 ülke liderlerinin, zirvede özellikle Çin ve Rusya'ya karşı ortak bir eylem planı yapmayı planlamaları ve Çin'e 'tehlike' olarak işaret eden tutumları, Çin tarafından karşılıksız kalmadı.

Reuters'te yer alan habere göre, Çin'in Londra Büyükelçiliği sözcülerinden biri "Küresel kararların küçük bir grup tarafından dikte edildiği günler çoktan geride kaldı." dedi. 

"Her zaman büyük-küçük, güçlü-zayıf, fakir-zengin, ülkelerin eşit olduğuna ve dünya işlerinin tüm ülkeler tarafından istişare yoluyla ele alınması gerektiğine inanıyoruz."

ÇİN'İN "BİR KUŞAK BİR YOL" PROJESİNE ALTERNATİF OLUŞTURMAK İSTİYORLAR

Bir başka kaynağa dayandırılan haberde, Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun Cumartesi günü Çin konulu Yediler Grubu tartışmasına öncülük ettiğini ve liderleri Halk Cumhuriyeti'nin ortaya çıkardığı zorluklara birleşik bir yaklaşım getirmeye çağırdığını söylediği belirtiliyor.

G7, gelişmekte olan ülkelere, Xi'nin multi-trilyon dolarlık "Bir Kuşak Bir Yol" girişimine rakip olabilecek bir altyapı planı sunmayı planlıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading