Yandex Metrica

Çin'den ABD, BK ve Kanada'ya: Kendi soykırımlarına baksınlar

Çin'den ABD, BK ve Kanada'ya: Kendi soykırımlarına baksınlar

Çin, son zamanlarda Batılı ülkelerin eleştirileri oklarına hedef olması yüzünden oldukça gerilmiş durumda. Öyle ki, bu durum Çin medyasında keskin sözlerin gündeme gelmesine sebep oldu.

Dünya

23.01.2024, 17:35

Son zamanlarda G7, BM ve AB'nin hedef tahtasında oldukça sık yer alan Çin, bu durumdan duyduğu rahatsızlığı sert ifadelerle dile getirmeye başladı.

ÇİN: PEKİ AMA YA KENDİ SİSTEMATİK SOYKIRIM TARİHLERİ?

Çinli Global Times'ın "Katiller karteli: Birleşik Krallık, ABD ve Kanada ortaklaşa küresel Sincan histerisini körüklüyor, peki ama onların ortak sistemik soykırım, şiddet ve etnik temizlik tarihleri?" başlığıyla paylaştığı haber Çin'in öfkesini göstermeye yetiyor.

KANADA, ABD, BİRLEŞİK KRALLIK VE DİĞER BAZI BATILI ÜLKELER 

Global Times, pazartesi günü Cenevre'de BM İnsan Hakları Konseyi'nin 47. oturumunun yapılması planlanırken, Kanada, ABD, BK ve bazı Batılı ülkelerin, Çin'in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi konusunu gündem yapmak için BM platformunu kötüye kullanıklarını ve "soykırım" iddialarını abarttıklarını öne sürüyor. Yine aynı haberde Çinli uzmanların görüşlerine yer verilerek, bu iddiaların uluslararası alandan destek bulamayacağı belirtiliyor. 

Çin Dışişleri Bakanlığı'nın da tepkilerine yer verilirken, Çin'e yönelik soykırım ve etnik temizlik suçlamaları şiddetle reddediliyor. Southwest Siyaset Bilimi ve Hukuk Üniversitesi, Ulusal İnsan Hakları Eğitim ve Öğretim Üssü müdür yardımcısı Zhu Ying'in Pazar günü Global Times'a verdiği demeçte "ABD, Kanada ve Birleşik Krallık, Çin'i "soykırım" yapmakla suçlamak isteyen bazı Batılı ülkeler, kendi iğrenç geçmişlerine ve devam eden sistematik şiddet ve baskıya dayalı gerçeklerin bir "yansıtma"sı olarak, Çin'in de aynı şeyi yapacağını varsayıyorlar." ifadeleri yer alıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading