Çin'de Delta alarmı! Bir kent kapatıldı

Çin'de Delta alarmı! Bir kent kapatıldı

Çin, Myanmar sınırındaki bir kente delta varyantıyla artış gösteren vaka sayıları yüzünden giriş çıkışları kapattı.

Dünya

23.01.2024, 17:38

Kovid-19'un görüldüğü ilk ülke olan Çin'de delta varyantıyla beraber tespit edilen yeni vaka sayıları da artış gösterdi. 

İranlı vekillerden nükleer silah hamlesi! 'Haramdır' fetvasının değişmesini istiyorlar İranlı vekillerden nükleer silah hamlesi! 'Haramdır' fetvasının değişmesini istiyorlar Haberi Görüntüle

HAFTALIK VAKA SAYISINDA HIZLI ARTIŞ

ABC News'un haberine göre, Myanmar sınırındaki bir Çin şehrinde yapılan toplu testler, dokuz yeni COVID-19 vakası daha tespit etti ve delta varyantını içeren bir haftalık vaka sayısı toplamı 59'a çıktı.

Yetkili birimler Ruili kentini kapatırken, insanların Yunnan eyaletinde şehre giriş ve çıkışları engelleyerek, yayılmayı kontrol altına almak için kentsel alandaki sakinleri evleriyle sınırladı.

Teyit edilen en son vakalar arasında 11 yaşında bir kız çocuğu da dahil olmak üzere dört Çin ve beş Myanmar vatandaşı var.

Katil İsrail'e drone saldırısı ortalığı karıştırdı! MOSSAD'da sızıntı paniği: MOSSAD içerisinde Hizbullah ajanları mı var? Katil İsrail'e drone saldırısı ortalığı karıştırdı! MOSSAD'da sızıntı paniği: MOSSAD... Haberi Görüntüle

MYANMAR'DA SON 24 SAATTE 3.461 YENİ VAKA

Diğer taraftan Global New Light of Myanmar gazetesinin Pazar günkü haberine göre, sınırın Myanmar tarafında, Muse şehrinde Haziran ve Temmuz aylarında 250'den fazla kişinin testi pozitif çıktı.

Şiddetli bir salgının ortasında olan Myanmar'da son 24 saatte ülke çapında 3.461 yeni vaka ve 82 ölüm olduğu belirtildi.

Kaynak: ABC News

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading