Yandex Metrica

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Şam'ı ziyaret etti

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Şam'ı ziyaret etti

Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Wang Yi, Suriye'nin başkenti Şam'da Beşşar Esed ile bir araya geldi. Yi, Suriye'nin Kuşak-Yol projesine katılmasını istiyoruz dedi.

Dünya

23.01.2024, 21:57

Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Wang Yi, bu akşam saatlerinde, Suriye'nin başkenti Şam'a giderek Beşşar Esed ile bir araya geldi.

Suriye Devlet Başkanlığı Ofisi'nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Wang Yi'nin Suriye'nin bölgedeki önemli yeri nedeniyle ülkesinin Suriye'yi Kuşak-Yol projesinde görmek istediğini söylediği aktarıldı.

Açıklamada, Çinli Bakan'ın Suriye'ye yönelik uygulanan "gayri insani" ambargoyu eleştirdiği ve Pekin'in Suriye'nin yanında olduğu kaydedildi.

Wang Yi'nin ziyareti, Mart 2011'den beri Suriye'ye Çinli bir Dışişleri Bakanı'nın gerçekleştirdiği ilk ziyaret olarak dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz ay yapılan göstermelik seçimleri kazanan Beşşar Esed, bugün düzenlenen yemin töreninde yaptığı konuşmada, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib'e yönelik askeri operasyon sinyali vererek Türkiye ve ABD'yi "teröristleri desteklemek" ile suçlamıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading