Yandex Metrica

CIA Direktörü Burns'ten çarpıcı analiz: 'ABD artık rakipsiz üstünlüğe sahip değil'

CIA Direktörü Burns'ten çarpıcı analiz: 'ABD artık rakipsiz üstünlüğe sahip değil'

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA Direktörü William Burns, "Son 40 yılımın büyük kısmını Ortadoğu'da ya da bu bölge üzerine harcadım ve Ortadoğu'yu daha karmaşık ve bu kadar patlamaya hazır nadiren gördüm." ifade etti.

Dünya

16.04.2024, 23:38

CIA Direktörü William Burns, Amerikan dış politika dergisi Foreign Affairs için bir makale kaleme aldı. "Ajanlık ve Devlet Yönetimi: Rekabet Çağı İçin CIA'in Dönüşümü" başlıklı makalede çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Burns, Gazze'de İsrail saldırılarının yoğunluğunu azaltmak, Filistinli sivillerin insani ihtiyaçlarını karşılamak, rehinelerin serbest kalmasını sağlamak, çatışmanın bölgeye yayılmasını önlemek ve Gazze'de uygulanabilir bir formül bulabilmek gibi oldukça zor problemlerle karşı karşıya olduklarını belirtti.

Mavi Hat'ta gerilim tırmanıyor! Hizbullah füzeleri peş peşe fırlattı Mavi Hat'ta gerilim tırmanıyor! Hizbullah füzeleri peş peşe fırlattı Haberi Görüntüle

"ORTADOĞU PATLAMAYA HAZIR HALDE"

Gazze'deki sorunun tüm dünyayı ilgilendirdiğini kaydeden CIA Direktörü, "Son 40 yılımın büyük kısmını Ortadoğu'da ya da bu bölge üzerine harcadım ve Ortadoğu'yu daha karmaşık ve bu kadar patlamaya hazır nadiren gördüm." ifade etti. 

İran-İsrail ilişkilerine de değinen Burns, mevcut krizlerin İran'ı güçlendirdiğini belirterek "İsrail'in ve bölgenin güvenliği için anahtar, İran'la baş edebilmektir. İran rejimi mevcut krizde güçlenmiştir ve son bölgesel uzantısına kadar savaşmaya hazır gözükmektedir." dedi.

Tüm gözler damadın üzerindeydi! Dünyanın en pahalı düğününde dikkat çeken detay ortaya çıktı! Tüm gözler damadın üzerindeydi! Dünyanın en pahalı düğününde dikkat çeken... Haberi Görüntüle

"UKRAYNA'YA DESTEK VERMEK ZORUNDAYIZ"

Ukrayna'ya verdikleri desteğin son derece hayati olduğunun altını çizen Burns, ABD Kongresinde takılan Ukrayna'ya destek paketiyle ilgili ise "Şu kritik aşamada ABD için geri adım atmak ve Ukrayna'ya desteği kesmek tarihi anlamda kendi kalemize gol atmak olur." değerlendirmesini yaptı. Burns, Rusya'nın Ukrayna'da kaybettiğini iddia ederekRus ordusunun ve ekonomisinin ağır tahribata uğradığını savundu.

Ülkesinin mevcut durumunu da değerlendiren Burns, ABD'nin artık Çin ve Rusya karşısında "rakipsiz üstünlüğe" sahip olmadığını belirtti.

Körfez'de gemi battı! 1,4 milyon litre petrol denize aktı: Ekipler seferber edildi Körfez'de gemi battı! 1,4 milyon litre petrol denize aktı: Ekipler... Haberi Görüntüle

ÇİN TEHDİDİ

Çin'in son dönemdeki yükselişine dikkat çeken William Burns, CIA'de Çin üzerine odaklanan bir birim kurduklarını aktardı. Pekin yönetiminin Ukrayna'daki savaşı yakından izlediğini belirten Burns, "Çin, uluslararası düzeni yeniden şekillendirme niyeti ve bunu yapmak için ekonomik, diplomatik, askeri ve teknolojik gücü ile ABD'nin yegane rakibi olarak durmaktadır." değerlendirmesini yaptı. Burns ayrıca Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in sadece ülkesinin dönüştürücü gücüne odaklanmayıp uluslararası sistemi "yeniden yazma" niyetiyle daha büyük adımlar attığını belirtti.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading