Yandex Metrica

Sitede Ara

CIA Direktörü Burns, Paris'e gidiyor: Amaç, Hamas-İsrail müzakerelerini yeniden canlandırmak

CIA Direktörü Burns, Paris'e gidiyor: Amaç, Hamas-İsrail müzakerelerini yeniden canlandırmak

Hamas ile İsrail arasında tıkanan ateşkes müzakereleriyle ilgili yeni bir adım daha atılıyor. CIA Direktörü William Burns, ateşkes görüşmelerini yeniden canlandırılması için yakın zamanda Fransa'nın başkenti Paris'e gideceği ve burada çeşitli temaslarda bulunacağı öğrenildi. 

Dünya

24.05.2024, 20:50

Hamas ile İsrail arasında bir türlü nihayete erdirilemeyen ateşkes görüşmelerine ilişkin yeni bir adım daha atılıyor. Mısır'ın başkenti Kahire'de yürütülen ateşke müzakereleri her aşamada İsrail tarafından sabote edilmiş ve tıkanmıştı. Hamas tarafıdan kabul edilen anlaşma taslağı daha görülmeden İsrail'in Refah'a yönelik saldırıları başlamış ve çok sayıda sivil hayatını kaybetmişti. 

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı Direktörü William Burns, iki taraf arasında tıkanan ateşkes müzakerelerini yeniden canlandırmak üzere bu kez Fransa'nı  başkenti Paris'e gidecek. CNN'de yer alan habere göre Burns, Mısır ve Katar'la aktif olarak görüşmeler yapıyor. Bu arada Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani'nin de şu an Paris'te olduğu belirtildi. Al Sani'nin de görüşmelere katılması bekleniyor.

Fransa medyasından Türkiye'ye övgü: Önemli bir aktör oldu Fransa medyasından Türkiye'ye övgü: Önemli bir aktör oldu Haberi Görüntüle

HAMAS ATEŞKESİ KABUL ETMİŞTİ

Hamas, 6 Mayıs'ta Katar ve Mısır tarafından iletilen ateşkes önerisini kabul etmiş, İsrail ise buna karşılık aynı akşam Gazze'nin güneyinde bulunan Refah kentine saldırı kararı almıştı. İşgalci İsrail ordusu, 6 Mayıs'ta Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını istemiş, 7 Mayıs sabahı bu bölgeye kara saldırısı başlatmıştı. İsrail, bu saldırıda Refah Sınır Kapısı'nın Gazze tarafını ele geçirmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading