Yandex Metrica

CIA, Afgan muhbirlere üç ülkede yer arıyor

CIA, Afgan muhbirlere üç ülkede yer arıyor

Dünyanın neresinde olursa olsun Amerikan yanlıları için kaçınılmaz son Afganistan'da da gerçekleşti: ABD ordusuna yardım eden Afganlar, Conilerle birlikte ülkeyi terk ediyor.

Dünya

23.01.2024, 17:37

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Afganistan'dan çekilme süreci bitmeden, işgal sırasında Amerikan ordusu ile çalışmış işbirlikçi Afganları aileleriyle birlikte ülke dışına çıkaracaklarını açıkladı.

Basın toplantısında Price, ABD ordusu ile çalışmış işbirlikçi Afgan vatandaşlarının durumuna ilişkin bir soruya, "Bizim en büyük endişemiz, Afganistan'da yıllarca bizimle çalışmış olanların güvenliği ve emniyetidir. Tam da bu nedenle aileleriyle birlikte ülke dışına çıkarmak üzere bir grup başvuru sahibini belirledik" dedi.

Almanya'da sahte kahin vakası! Bir çifti sahte ritüeller ile kandırdı: 1,3 milyon euro çaldı! Almanya'da sahte kahin vakası! Bir çifti sahte ritüeller ile kandırdı:... Haberi Görüntüle

ŞİMDİLİK 18 BİN KİŞİ BAŞVURDU

ABD'nin dış operasyonlarına destek verenlere uyguladığı Özel Vize Programına Afganistan'dan 18 bin kişinin başvurduğunu hatırlatan Price, bu sayının yaklaşık yarısının işlemlerinin başlatıldığını söyledi.

Price, ülke dışına çıkaracakları Afganların sayısının henüz belirlenmediğini anlatırken, "Bu başvuru sahiplerini Başkan'ın çekilme için verdiği 11 Eylül tarihinden önce, yani askeri birliklerimizin çekilmesi bitmeden ülke dışına çıkaracak şekilde belirledik." dedi. Price 18 bin kişinin nereye gideceğine dair bilgi vermedi ancak Amerikalıların, muhbir Afganların yükünden 'kurtulmak' için onları komşu ülkelere gönderme amacıyla çalışma yürüttüğü öğrenildi. Bu ülkeler Tacikistan, Kazakistan ve Özbekistan. 

Vietnam ve Kuzey Irak'ta olduğu gibi Afganistan'da kendisi için çalışan muhbirleri yüzüstü bırakmamanın yolunu arayan CIA ile Pentagon, Afganistan'ın komşusu olan ülkelerle anlaşması halinde muhbirleri orada iskan edecek. 

Afganistan'daki Amerikan askerlerinin önemli bir bölümünün 11 Eylül 2021 itibariyle bu ülkeyi terk etmesi bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading