Yandex Metrica

Cezayir'de İslamcı parti hükümete katılmayı reddetti

Cezayir'de İslamcı parti hükümete katılmayı reddetti

Cezayir'de 12 Haziran'da yapılan seçimlerin ardından hükümeti kurma çalışmaları devam ederken Barış Toplumu Hareketi (HMS) hükümete katılmayacağını ilan etti.

Dünya

23.01.2024, 21:57

Cezayir'in en büyük İslamcı partisi olarak öne çıkan Barış Toplumu Hareketi (HMS), dün yayımladığı yazılı açıklamada, yeni kurulacak hükümete katılmayı reddettiğini bildirdi.

HMS Şura Meclisi, dün, Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebun'dan gelen hükümete katılma teklifini görüşmek üzere değerlendirme toplantısı düzenledi.

Toplantının ardından Şura Meclisi tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, "Şura Meclisi olarak hareketimizin hükümete katılmaması yönünde karar aldık. Bu kararı basına açıklamadan önce Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebun'a bildirdik. Yarın saat 11.00'da konuya dair bir basın toplantısı düzenlenecek" ifadeleri kullanıldı.

    

Cezayir'de 2019 yılının Şubat ayından beri devam eden Hirak Protestoları gölgesinde düzenlenen üçüncü seçim olan 12 Haziran parlamento seçimlerine katılım oranı yüzde 30.2'de kalmıştı.

Ülke siyasetini yönlendiren Ulusal Kurtuluş Cephesi Partisi (FLN) seçimlerden birinci çıkarak parlamentoda 98 sandalye kazanmıştı.

Bu sonuç 407 sandalyeli Cezayir parlamentosunda FLN'nin gücünü geriletirken, bağımsızlar 84, Barış Toplumu Hareketi 65, RND 58, Gelecek Partisi 48, Ulusal Bina Hareketi 39, Adalet ve Kalkınma Cephesi Partisi de 2 sandalye kazanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading