Yandex Metrica

Caparov, Türkiye için 'dünyanın en güçlü ülkelerinden' vurgusu

Caparov, Türkiye için 'dünyanın en güçlü ülkelerinden' vurgusu

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, dünyanın en güçlü ülkelerden biri biri olarak nitelendirdiği Türkiye ile daha yakın iş birliği hedeflediklerini paylaştı.

Dünya

23.01.2024, 17:54

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Türkiye'yi, dünyanın en güçlü ülkeleri arasında göstererek daha yakın iş birliği kurmayı amaçladıklarını bildirdi.

Caparov, ülkenin 31 Ağustos Bağımsızlık Bayramı dolayısıyla ülkede akredite olan büyükelçileri ve uluslararası kurumların temsilcileri ile bir araya geldi. Caparov, Kırgızistan'ın, Sovyetler Birliği'nin dağılma sürecinde bağımsızlığını ilan ettiğini ve ülkesinin bağımsızlıkla beraber demokrasi yolunu seçerek, bu bağımsızlık yıllarında gösterdiği başarıları anlattı.

ABD polisi, iki çocuk annesi siyahi kadını kurşuna dizdi ABD polisi, iki çocuk annesi siyahi kadını kurşuna dizdi Haberi Görüntüle

DÜNYANIN EN GÜÇLÜ ÜLKELERİNDEN VURGUSU

2021 yılının başında cumhurbaşkanlığı görevine geldiğinden bu tarafa ilk olarak, Moskova, Taşkent, Nur Sultan, Ankara, Aşkabat ve Duşanbe'ye resmi ziyaret gerçekleştiğini hatırlatan Caparov, "Her şeyden önce, Orta Asya bölgesinde komşularımızla ve dünyanın en güçlü ülkeleri olan Rusya, Çin, Türkiye'nin yanı sıra Hindistan ve Macaristan ile daha yakın ilişkiler geliştirmeyi amaçlıyoruz." dedi.

Caparov, yeni Kovid-19 salgınıyla mücadelede ve ülkenin kalkınmasında desteği olan tüm müttefik ülkelere, ortaklara ve uluslararası kuruluşlara teşekkür ederek, Kırgız Cumhuriyeti devlet organları ile birlikte diplomatlara yardım etmeye hazır olduklarını kaydetti.

Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla 31 Ağustos 1991'de bağımsızlığını ilan eden Kırgızistan, Bağımsızlık Bayramı'nı başkent Bişkek'teki Ala-Too Meydanı'nda yarın askeri geçit töreniyle kutlayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading