Yandex Metrica

Burkina Faso'nun terörle mücadelesinde Türk gücü: Akıncı TİHA'lar Burkina Faso'nun envanterinde

Burkina Faso'nun terörle mücadelesinde Türk gücü: Akıncı TİHA'lar Burkina Faso'nun envanterinde

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, "Radikal örgütlere karşı yaşam mücadelesi veren Afrika'nın en yüksek terör tehditi altındaki ülkesi olan Burkina Faso, bugün Bayraktar Akıncı TİHA'ları törenle envanterine aldı." ifadesini kullandı.

Dünya

25.04.2024, 10:01

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, "Radikal örgütlere karşı yaşam mücadelesi veren Afrika'nın en yüksek terör tehditi altındaki ülkesi olan Burkina Faso, bugün Bayraktar Akıncı TİHA'ları törenle envanterine aldı." ifadesini kullandı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bayraktar, terör saldırılarıyla çok sayıda vatandaşını kaybeden Burkina Faso'nun Bayraktar TB2 SİHA ve Bayraktar Akıncı TİHA iel savunma kabiliyetini güçlendirdiğini ifade etti. 

ABD'deki öğrenci kıyımından, profesörlerin kelepçelenmesinden ABD'deki öğrenci kıyımından, profesörlerin kelepçelenmesinden "Endişeliyiz" Haberi Görüntüle

TÖREN DÜZENLENDİ

Haluk Bayraktar şu ifadeleri kullandı: 

"Radikal örgütlere karşı yaşam mücadelesi veren Afrika'nın en yüksek terör tehditi altındaki ülkesi olan Burkina Faso, bugün Bayraktar Akıncı TİHA'ları törenle envanterine aldı.

Burkina Faso'da her yıl binlerce masum sivil terör saldırılarında hayatını kaybediyor. Global Terorism Index 2022'ye göre dünyadaki terör saldırılarının %48'i Sahel bölgesinde düzenleniyor.

Alper Gezeravcı'dan sonra bir ilk daha: Türk devletleri uzaya ortak uydu gönderecek Alper Gezeravcı'dan sonra bir ilk daha: Türk devletleri uzaya ortak... Haberi Görüntüle

"PEK ÇOK ÜLKE VATANDAŞLARINI SİHA VE TİHA İLE KORUYOR"

Kara kıta Afrika'da her yıl on binlerce masum insan hayatını kaybederken, milyonlarca kişi evlerinden ve yurtlarından oluyor.

Afrika'da Burkina Faso gibi birçok ülke parçalanmalarını önlemek ve  masum vatandaşlarını korumak için savunma kabiliyetlerini Bayraktar TB2 SİHA ve Bayraktar Akıncı TİHA ile güçlendiriyor.

ABD, Netanyahu'nun baskı çağrısını inkar edip kendi vatandaşlarını hedef aldı: 'Çeteler üniversiteleri ele geçirdi' ABD, Netanyahu'nun baskı çağrısını inkar edip kendi vatandaşlarını hedef aldı:... Haberi Görüntüle

"MİLLİ SİHA'LAR TABLOYU DEĞİŞTİRDİ"

Milli SİHA'ların devreye girmesiyle tablo değişmeye başladı. Devletler hakimiyetlerini güçlendirirken, masum insanlar ise geleceğe daha güvenle bakıyor."

İspanya Pedro Sánchez için ayakta! Yüz binlerce kişilik dev miting İspanya Pedro Sánchez için ayakta! Yüz binlerce kişilik dev miting Haberi Görüntüle

BAYKAR VERGİ REKORTMENİ

Baykar, geçtiğimiz yıl ödediği 6,4 milyar lira Türkiye'nin en yüksek vergi ödeyen firmalarından biri oldu. Baykar'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

"Baykar, 2023 yılında toplam 6.4 milyar TL, 2021 ve 2022 vergi rekortmeni olan firma ortakları Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar da 800 milyon TL vergi ödedi.

Bunun yanı sıra Baykar olarak deprem felaketi sonrasında milletimize olan sorumluluğumuzu unutmadık. Konteyner kent ve aşevleri kurduğumuz deprem bölgesinde halihazırda 1012 kalıcı konutun inşaatı da süratle devam ediyor.

Depremzede kardeşlerimiz ve zulüm altında var olma mücadelesi veren mazlum Filistin halkına toplamda 5 milyar TL'lik yardım gerçekleştirdik.

Sadece 2023 yılında ülkemize vergi ve bağış yoluyla toplamda 12.2 milyar TL doğrudan katkı sağladık."

BURKİNA FASO FRANSA İLE VAR OLAN ANLAŞMAYI SONLANDIRMIŞTI

Burkina Faso Dışişleri Bakanlığı, 2023 Ağustos'ta Fransa'ya tanınan vergi avantajlarının sona erdiğini duyurmuştu. Burkina Faso Dışişleri Bakanlığı tarafından Fransa Dışişleri Bakanlığına gönderilen bilgilendirme notunda, Fransız şirket ve vatandaşların yararına uygulanan "Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi" anlaşmasının feshedildiği belirtilmişti. Burkina Faso, 2020 ve 2021'de anlaşmayı yeniden müzakere etmek istemiş ancak Fransa bu talebe yanıt vermemişti. Burkina Faso, anlaşma nedeniyle uzun yıllardır ciddi gelir kaybı yaşıyordu.

Habere Tepki Ver

6

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading