Yandex Metrica

Bu yollardan geçmek yürek ister! İşte dünyanın en tehlikeli ve zorlu yolları!

Bu yollardan geçmek yürek ister! İşte dünyanın en tehlikeli ve zorlu yolları!

Dünya genelinde macera sever gerginleri cezbeden çok sayıda tehlikeli rota var. Keskin virajları, uçurum kıyısında bulunmaları ve her an kaya düşme riski taşımaları sebebiyle bu yollar cesur turistlerin mutlaka uğradığı noktalardan. Peki dünyadaki en tehlikeli rotalar hangileri?

Dünya

09.03.2024, 02:50

Dünya'nın en zor rotaları nerede? Türkiye'nin en tehlikeli rotası neresi? İşte cevaplar...

Gezmek dünyanın en keyifli spor şekli, öğrenme biçimi ve keşfetme yoludur. İnsanoğlu hayat var olduğundan bu yana kendisine yaşam alanları keşfetmek için sürekli gezmiştir. Bunu yaparken korkunç rotalardan geçmiş, zorlu hava şartlarıyla mücadele etmiş ve kendilerini vahşi hayvanlardan korumuştur. 

O şartlarda mecburiyetten yaşanan tüm bu zorluklar, günümüzde heyecan ve maceraseven gezginler için ise adeta bir tutku. Alman edebiyatçı Goethe'nin “Gezgin bir yere varmak için değil, keşfetmek için seyahat eder.” sözünü düstur edinen birçok gezgin yaşadıkları heyecan dolu keşif hikayelerine seyahatnamelerinde yer vermiştir. 

Tabi yüzyıllar önce yaşamış olan Evliya Çelebi, İbn Fadlan ve İbn Battuta için dönemin şartları özellikle ulaşım açısından daha zordu. Şimdi son model arazi araçları olsa da yine de dolambaçlı, dağlık yollar en deneyimli gezginler için bile sinir bozucu olabiliyor.

ABD'de başkan adaylarından Netanyahu yarışı! Trump kararını duyurdu ABD'de başkan adaylarından Netanyahu yarışı! Trump kararını duyurdu Haberi Görüntüle

ROUTE 704- FAS

Fas'tan geçen Atlas Dağları'ndaki Route 704 bu rotalardan biri. Burası, dünyanın her yerinden turistleri kendine çeken ünlü Dades geçidinden geçen tek yol. Deniz seviyesinden 2,910 metreye kadar zikzak dönüşlü bu yolda sürücülerin çok dikkatli ve ve konsantre olmaları gerekiyor. Aksi takdirde bir anlık dalgınlıkla araç yolun kenarındaki derin geçitlere dalabilir. Çünkü yol kenarlarında herhangi bir bariyer yok. Dades Vadisi'nin dik ve dolambaçlı yolları tehlikeli olduğu kadar gezginlere ve turistlere unutulmaz bir manzara keyfi de yaşatıyor. 

Trump'a suikast girişiminde yeni gelişme! Paylaşımları ortaya çıktı Trump'a suikast girişiminde yeni gelişme! Paylaşımları ortaya çıktı Haberi Görüntüle

MAASER- JOUB JANNINE YOLU- LÜBNAN

Suriye sınırına yakın bir konumda bulunan Maaser-Joub Jannine Yolu da 
Lübnan'a yolu düşen gezginlerin mutlaka uğradığı bir rota. Deniz seviyesinden yaklaşık 1.943 metre yükseklikte bulunan Barouk dağının etrafından dolanan yol, trafiğin yoğun olduğu Beyrut-Şam otoyoluna da bir alternatif. Kışın tepeleri ve vadileri karla kaplanan bölge muhteşem bir manzaraya sahip. Tabi Lübnan Sıradağları'nı, Bekaa Vadisi'ne bağlayan rotada gezmek kolay değil. Çünkü Maaser el-Chouf köyünden geçtikten sonra yol sürekli zikzaklar çiziyor. Yüksekliklere çıkıldığında karşılaşılan kalın sis duvarları görüş mesafesini düşürebiliyor. 

Mavi Hat'ta gerginlik artıyor! BMGK'da çarpıcı uyarı: 'Bölge için felaket olur' Mavi Hat'ta gerginlik artıyor! BMGK'da çarpıcı uyarı: 'Bölge için felaket... Haberi Görüntüle

ROAD 77- İRAN

Haraz Yolu olarak da bilinen Road 77 ise, İran'ın başkenti Tahran'ı Hazar Denizi'nin güney kıyısındaki Mahmudabad şehrine bağlayan bir dağ rotası. Deniz seviyesinden 2.701 metre yükseklikte bulunan Road 77, yürüyüş yapmak veya Damavand Dağı'nı daha yakından görmek isteyen herkes için önemli bir erişim noktası. Ancak yapılan birçok tünel sebebiyle çevre arazisi güçsüzleşmiş durumda. Bu da kaya düşmelerine yol açıyor. Yollara düşüp parçalanan kayalar sebebiyle sıkışan ve birkaç gün kapalı kalan trafiğe denk gelmeyenler kendilerini şanslı hissediyor. Çok fazla risk taşısa da bu güzergâh Batı Asya'nın en muhteşem manzaralarından biri.

Irak First Lady'si terör operasyonlarını hedef aldı! Skandal Türkiye sözleri! Irak First Lady'si terör operasyonlarını hedef aldı! Skandal Türkiye sözleri! Haberi Görüntüle

D915 YOLU- BAYBURT 

Ülkemiz sınırları içinde bulunan D915 Yolu da dünyanın en tehlikeli yollarından. Bayburt-Of güzergahındaki bu yol, ilk başta masum görünse de bir yerden sonra daralıyor ve asfalt sona eriyor. Uçurum kenarındaki yol, kış aylarında kar ve sisle kaplanıyor. Deniz seviyesinden yaklaşık 2.035 metre yüksekliğe ulaşan Derebaşı virajlarında araç sürmek bazen saatler alabiliyor.

İşgalci İsrail ordusu BM'ye ait okulu vurdu: Saldırıda en az 20 Filistinli hayatını kaybetti! İşgalci İsrail ordusu BM'ye ait okulu vurdu: Saldırıda en az... Haberi Görüntüle

TRANS-SAHARA OTOYOLU- CEZAYİR- NİJERYA

Trans-Sahara Otoyolu ise, Cezayir, Nijer ve Nijerya'dan geçen 4.500 km uzunluğundaki uluslararası bir yol. Çöl iklimi, sürücülere başa çıkmaları gereken iki benzersiz zorluk sunuyor; günün aşırı sıcağı ve görüşü engelleyen ve kafa karışıklığına neden olabilen sık kum fırtınaları. Güzergâhın yaklaşık yüzde 80'i asfaltlanmış, geri kalanı, özellikle Nijer'de toprak şeklinde. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading