Yandex Metrica

Bu sözler bir Avrupa ülkesinden: Isınmak ve elektrik üretmek için gerekirse her şeyi yakarız!

Bu sözler bir Avrupa ülkesinden: Isınmak ve elektrik üretmek için gerekirse her şeyi yakarız!

Kullandığı doğalgazın yüzde 87'sini Rusya'dan ithal eden Çekya, enerjide bağımsızlık için seferber oldu. Çekya'da enerji güvenliğinden sorumlu yetkili, "Isınmak ve elektrik üretmek için gerekirse her şeyi yakarız" diyor.

Dünya

23.01.2024, 19:26

Rus enerji devi Gazprom'un ruble ile ödeme yapmayı reddeden ülkelerin gazını kesmesi Avrupa ülkelerini farklı tedbirler alma konusunda kararlı hale getiriyor. 2021'de kullandığı doğalgazın yüzde 87'sini Rusya'dan ithal eden Çekya, önümüzdeki kışa yönelik hazırlıkları şimdiden başlattı. 

Elektrik üretimini artırmak için güneş paneli kurulum hızını en üst seviyeye çıkaran Çekya, bir yandan da Norveç, Kuzey Afrika ülkeleri ve Azerbaycan'le ek doğalgaz tedariği için sözleşmeler yapıyor. Aslında bu durum, Rus kaynaklarına olan bağımlılığı kırmak isteyen tüm Avrupa ülkeleri için geçerli. 

Rusya ruble ile ödeme yapılmamasını gerekçe göstererek Polonya, Bulgaristan ve Hollanda'nın gazını kesmiş, Almanya'ya Rus gazını tedarik eden şirketlerden Shell'e de aynı yaptırımı uygulamıştı. 

İntikam yakın! Duvarlarda savaş çağrıları: Yeterince yiyecek ve malzeme depoladınız mı? İntikam yakın! Duvarlarda savaş çağrıları: Yeterince yiyecek ve malzeme depoladınız... Haberi Görüntüle

İNSANLARI SICAK TUTMAK İÇİN GEREKİRSE...

Vaclav Bartuska

Önümüzdeki kış için seferberliğin sürdüğü ülkelerden Çekya'da Enerji Güvenliği Şefi Vaclav Bartuska'dan ilginç bir açıklama geldi. Kışın gaz kaynaklarının azalması durumunda ülkesinin ısı ve elektrik üretmek için elinden gelen her şeyi yapacağına dair söz veren Bartuska, "Temelde 1973 petrol şokunun tekrarını yaşıyoruz... Bu kış doğalgaz kesilirse, insanlarımızı sıcak tutmak ve elektrik üretmek için gerekirse her şeyi yakacağız" dedi.

Temmuz ayı itibariyle Avrupa Birliği Konsey Başkanlığı Çekya'ya geçecek. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde AB ülkelerine gaz tedariği için uzun vadeli yeni sözleşmeler imzalanması bekleniyor. Avrupa ülkelerinin yakın dönem öncesine kadar bu tip sözleşmeler konusunda isteksiz olduğu biliniyor. Ancak Çek yetkili Bartuska'ya göre durum değişti. Bartuska, "Bunu çabayı bir yıl önce, 6 ay önce veya 4 ay önce kimseden göremezdiniz. Üye devletlerin hayatta kalması gerektiği konusunda artık net bir anlayış var. Hükümetlerin kışı atlatması gerekiyor" diye konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading