Yandex Metrica

Bosna'da seçim krizi devam ediyor: Dodik MSK üyelerini suçladı

Bosna'da seçim krizi devam ediyor: Dodik MSK üyelerini suçladı

Bosna Hersek'te seçim krizi devam ediyor. Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Sırp üyesi Milorad Dodik, geçen hafta yapılan seçimde Sırp Cumhuriyeti entite başkanlığı oylarının yeniden sayılması kararına tepki gösterdi. Merkez Seçim Komisyonu'nu muhalefet ile işbirliği yapmakla suçlayan Dodik, seçimlerin tekrarlanmasının Bosna Hersek Sırp Cumhuriyeti'nin çöküşü olacağını söyledi.

Dünya

23.01.2024, 22:14

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Sırp üyesi Milorad Dodik, Bosna Hersek Merkezi Seçim Komisyonu'nun geçen hafta yapılan seçimdeki oyların yeniden sayılması kararına tepki gösterdi. Muhalefetin organize ettiği eylemlerin ardından Sırp lider Milorad Dodik’in kazandığı Sırp Cumhuriyeti entite başkanlığı seçimindeki oyların yeniden sayılmasına karar verilmişti. Dodik Twitter'dan yaptığı açıklamada MSK'yı muhalefet ile bağlantılı olmakla suçladı ve açıklamasında 'Seçim sonuçları yasal ve meşru. Şu anda olan tek şey manipülasyon, çünkü MSK üyeleri ile muhalefet arasında bir bağlantı var.' ifadelerine yer verdi.

Irak İslami Partisi'nden hükümete PKK çağrısı! 'Türkiye ile ortak çalışma yürütülmeli' Irak İslami Partisi'nden hükümete PKK çağrısı! 'Türkiye ile ortak çalışma... Haberi Görüntüle

'SEÇİMLERİN TEKRARLANMASI SIRP CUMHURİYETİ'NİN ÇÖKÜŞÜ OLUR'

Genel Başkanı olduğu Bağımsız Sosyal Demokratlar Partisi'nin SNSD) seçimlerin tekrarlanmasını kabul etmeyeceğini söyleyen Milorad Dodik, bunun Sırp Cumhuriyeti'nin çöküşü olacağını söyledi


'OY PUSULALARININ YENİDEN SAYILMASINA KARAR VERİLDİ'

Bosna hersek Merkezi Seçim Komisyonu Başkanı Suad Arnautovic, delillerin ve görüntülerin sayım sürecinin sonuçlara tesir edecek şekilde kirletildiğini söyleyerek Sırp Cumhuriyeti entite başkanlığı seçimindeki oy pusulalarının tekrar sayılmasına karar verildiğini duyurmuştu.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading