Yandex Metrica

BM'nin çirkin provokasyonuna KKTC'den sert tepki: 'Biz bu oyunlara gelmeyeceğiz'

BM'nin çirkin provokasyonuna KKTC'den sert tepki: 'Biz bu oyunlara gelmeyeceğiz'

KKTC'ye ulaşım konusunda yıllardır büyük sıkıntılar yaşayan karma nüfuslu Pile köyünde yaşayan Türklerin insanı ihtiyacı olan Pile-Yiğitler yolu yapımına Birleşmiş Milletler askerleri "ara bölge" olduğu gerekçesiyle müdahale etti. Söz konusu çirkin provokasyonu eleştiren KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, "Biz bu oyunlara gelmeyeceğiz, bu yol projesi kesinlikle tamamlanacak" açıklamasında bulundu.

Dünya

31.01.2024, 19:56

BM barış güçlerinin yaptığı provokasyon hakkında açıklamalarda bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Birleşmiş Milletler (BM) kontrolündeki Yeşil Hat üzerinde yer alan Pile köyüne KKTC'den kolay ulaşımı sağlamak üzere uygulamaya konulan Pile-Yiğitler Yolu Projesi'nden geri dönüş olmayacağını duyurdu.

Adaylardan hodri meydan! Kamala Harris, Trump'ın meydan okumasına yanıt verdi! Adaylardan hodri meydan! Kamala Harris, Trump'ın meydan okumasına yanıt verdi! Haberi Görüntüle

İNSANİ BİR PROJE

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu yaptığı yazılı açıklamda, "Pile-Yiğitler Yolu Projesi'nin son derece insancıl amaçlarla ve hiçbir art niyet olmadan hazırlandığını belirterek "Rum’un ve İngiliz üslerinin insafına terk edilen Kıbrıs Türk insanının hayatını kolaylaştırmak için böyle bir proje yapılmıştır" ifadesini kullandı.

Tanımlanamayan İHA! Gizemli dron 20 metre yükseklikte uçtu: Kimse ne olduğunu anlayamadı! Tanımlanamayan İHA! Gizemli dron 20 metre yükseklikte uçtu: Kimse ne... Haberi Görüntüle

"KOMPLO İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Sözlerine devam eden Ertuğruloğlu, KKTC'nin bir yerden toprak çalma niyeti olmadığını vurgulayak, "Pile-Yiğitler Yolu Projesi'nden geri dönüş olmayacak. Bu proje tamamen insani bir projedir ve hiçbir art niyet içermemektedir. Komployla karşı karşıyayız. BM bizi engellemeye çalışmasın. Bu yolu biz yapacağız. Bitmiştir. Kararlılığımızdan geri adım atmayacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamanın sonunda ise Ertuğruloğlu, BM Barış Gücü'nün Türk dostu bir örgüt olmadığını vurgulayarak KKTC olarak oyuna gelmeyeceklerini belirtti.

Suriye'den Türkiye açıklaması: 'Görüşmelere hazırız' Suriye'den Türkiye açıklaması: 'Görüşmelere hazırız' Haberi Görüntüle

BETON BLOKLAR YERLEŞTİRİLDİ

KKTC'ye ulaşım konusunda yıllardır büyük sıkıntılar yaşayan karma nüfuslu bile köyünde yaşayan Türklerin insanı ihtiyacı olan Pile-Yiğitler yolu yapımına Birleşmiş Milletler askerleri "ara bölge" olduğu gerekçesiyle beton bloklar yerleştirdi. Söz konusu müdahale sonrası devreye giren Türk birlikleri yola barikat kuran ve yol yapımını engellemeyek için fiziki güç kullanan BM askerlerine müdahale etti. Türk tarafının yetkililerini ve yol yapım araçlarını engellemek isteyen BM Barış Gücü askerleri, ayrıca araçlarını KKTC topraklarına park etti. KKTC güvenlik güçleri ise BM'ye ait araçları bölgeden dozer yardımıyla kaldırdı.

UNRWA duyurdu: Gazze Şeridi'nin yüzde 83'ünde tahliye emri verildi! UNRWA duyurdu: Gazze Şeridi'nin yüzde 83'ünde tahliye emri verildi! Haberi Görüntüle

HAKAN FİDAN FRANSIZ MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Fransa Dışişleri Bakanı Colonna ile mesele üzerine görüşmüştü. Bakanlıktan yapılan bilgilendirmede, görüşmenin Fransa Dışişleri Bakanı Colonna'nın talebi üzerine gerçekleştirildiği belirtildi. Görüşmede, Bakan Fidan'ın, sorusu üzerine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) hükümetinin Pile-Yiğitler Yolu projesi hakkında muhatabını bilgilendirdiği ifade edildi.

F-16 siparişleri iptal! ABD'ye resti çeken Türkiye o ülkeye yöneldi: 40 savaş uçağı alacağız F-16 siparişleri iptal! ABD'ye resti çeken Türkiye o ülkeye yöneldi:... Haberi Görüntüle

GERİ ADIM ATTILAR

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Birleşmiş Milletler tarafından engellenmeye çalışılan Pile-Yiğitler Yolu Projesi'ne, BM Barış Gücü askerlerinin geri çekilmesiyle başlandığı açıklandı. Yetkililer, yol yapım çalışmalarının güvenliğinin polis tarafından sağlanacağını, yolun geçeceği güzergaha BM personeli ve araçlarının girişine izin verilmeyeceğini belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading