Yandex Metrica

BM'nin ateşkes teklifi kabul edilecek mi? Hamas'tan ilk açıklama

BM'nin ateşkes teklifi kabul edilecek mi? Hamas'tan ilk açıklama

BM Güvenlik Konseyi, ABD Başkanı Joe Biden'ın 31 Mayıs'ta açıkladığı Gazze için ateşkes planına destek veren ve ABD tarafından hazırlanan tasarıyı dün kabul etmişti. Hamas yetkilisi Sami Ebu Zuhri, Hamas'ın BM Güvenlik Konseyi'nin ateşkes kararını kabul ettiğini ve ayrıntılar üzerinde müzakereye hazır olduğunu söyledi.

Dünya

11.06.2024, 16:03

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan terör devleti İsrail'in Gazze'ye yönelik acımasızca saldırıları devam ederken dün dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda ABD Başkanı Joe Biden'ın açıkladığı ve ilk aşamasında Gazze’de hemen ateşkes öngören 3 aşamalı teklife destek talep edilen karar tasarısı kabul edildi. Rusya'nın çekimser oy kullandığı oylamada 15 üyeli BMGK'de ABD'nin sunduğu karar tasarısı 14 evet oyu aldu. Böylece BMGK'de ilk kez İsrail'e 'dur' denildi.

Türkiye'nin ambargosu çıldırttı: Hindistan medyası çarşaf çarşaf analiz yayınladı: Ankara bizi sildi! Türkiye'nin ambargosu çıldırttı: Hindistan medyası çarşaf çarşaf analiz yayınladı: Ankara... Haberi Görüntüle

TEKLİFİN DETAYLARI

Söz konusu kararda, 3 aşamalı teklif uyarınca ilk aşamada hemen ateşkes, kadın, yaşlı ve yaralı esirlerin serbest bırakılması, Filistinli esirlerin takas edilmesi, İsrail güçlerinin Gazze'de nüfus bulunan yerlerden çekilmesi, insani yardımın artması, temel hizmetlerin yeniden inşası, Filistinli sivillerin Gazze'nin kuzeyi dahil tüm şerit genelinde evlerine dönmesinin ve uluslararası toplumun gerekli konut katkısı yapmasının sağlanacağı belirtildi.

Bir iki üç değil binlerce yüzen tank denize indi! Körfez kıskaca alındı: Ada teslim bayrağını çekebilir Bir iki üç değil binlerce yüzen tank denize indi! Körfez... Haberi Görüntüle

HAMAS: MÜZAKEREYE HAZIRIZ

7 Ekim Cumartesi gününden bu yana İsrail'e karşı büyük bir direniş örneği gösteren Hamas'ın üst düzey yetkilisi Sami Ebu Zuhri, konuyla ilgili Reuters'a konuştu. Zuhri, yaptığı açıklamada teklifin ayrıntılarına ilişkin müzakereye hazır olduklarını söyledi.

Abu Zuhri, açıklamasında şunları kaydetti;

"ABD yönetimi, BM Güvenlik Konseyi kararının uygulanması yoluyla saldırıyı derhal sona erdirmeye zorlama yönündeki taahhütlerini yerine getirme konusunda gerçek bir sınavla karşı karşıyadır" 

Son dakika... Hamas'tan Pekin'deki toplantıya ilişkin açıklama! 'Tarihi anlar yaşandı' Son dakika... Hamas'tan Pekin'deki toplantıya ilişkin açıklama! 'Tarihi anlar yaşandı' Haberi Görüntüle

Yunanistan'ı patlatacaklar diyen Cihat Yaycı: 'Kuzey' dediği ülke 'güney'i almak için gelecek Yunanistan'ı patlatacaklar diyen Cihat Yaycı: 'Kuzey' dediği ülke 'güney'i almak... Haberi Görüntüle

BLINKEN: UMUT VERİCİ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise Hamas'ın, Gazze'de ateşkes önerisine ilişkin BM kararını desteklediğini açıklamasının umut verici bir işaret olduğunu belirtti. Ancak Blinken, asıl önemli olanın Hamas'ın Gazze'deki liderliğinden gelecek sözler olduğunu ifade etti.

Blinken, Gazze'de savaş sonrası planlara ilişkin görüşmelerin bugün ve önümüzdeki birkaç gün içinde devam edeceğini söyledi ve teklifi ilerletip ilerletmeme kararının Hamas'a ait olduğunu savunurken "Bu durum ne kadar uzun sürerse çatışmanın yayılma ihtimali o kadar artacaktır.'' dedi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading