Yandex Metrica

Blinken, Kongre'de bir kez daha protesto edildi: '40 bin Filistinlinin kanı ellerinde'

Blinken, Kongre'de bir kez daha protesto edildi: '40 bin Filistinlinin kanı ellerinde'

ABD Temsilciler Meclisi Tahsisatlar Komitesinde, bakanlığının 2025 bütçesi konusunda ifade veren Blinken’in konuşması, ellerini kan renginde boya ile boyayan Filistin yanlısı göstericiler tarafından yine "Filistin’e özgürlük" sloganları ile kesildi. Blinken’ın dünkü Senato Dış İlişkiler Komitesi ve Senato Tahsisatlar Komitesindeki konuşmaları da Filistin destekçisi katılımcılar tarafından protesto edilerek sık sık bölünmüştü.  

Dünya

22.05.2024, 22:30

İsrail destekçisi ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, gittiği her yerde Filistin destekçilerinin tepkisiyle karşılanıyor.

Blinken, ABD Kongresinde bakanlığın bütçesi hakkında ifade verdiği sırada, bir kez daha cümleleri sık sık yarıda kesildi. Blinken, bugün de Filistin destekçisi gruplarca protesto edildi.

ABD Temsilciler Meclisi Tahsisatlar Komitesinde, bakanlığının 2025 bütçesi konusunda ifade veren Blinken’in konuşması, yine "Filistin’e özgürlük" sloganları ile kesildi.

ABD'de ırkçı cinayet! Polis, siyahi kadını sıcak su yüzünden vurdu ABD'de ırkçı cinayet! Polis, siyahi kadını sıcak su yüzünden vurdu Haberi Görüntüle

"HEPİMİZİ ÖZGÜRLEŞTİRMEK İÇİN FİLİSTİN’İ ÖZGÜRLEŞTİRİN"

Blinken'ın konuşması sırasında aniden haykıran ve Blinken'ın sözlerini kesen protestoculardan biri "Hepimizi özgürleştirmek için Filistin’i özgürleştirin. Bütün özgürlük mücadeleleri birbiriyle bağlantılıdır." diye bağırdı. Blinken'ın konuşmasını protesto ettiği için kongre polisinin müdahalesiyle dışarı çıkarılan protestoculardan biri, "Bizi değil, Blinken’ı tutuklamalısınız." ifadelerini kullanması dikkat çekti. 

Blinken’ın dünkü Senato Dış İlişkiler Komitesi ve Senato Tahsisatlar Komitesindeki konuşmaları da Filistin destekçisi katılımcılar tarafından protesto edilerek sık sık bölünmüştü.

Kongre'deki salona girişinde protestocuların tepkisiyle karşılaşan Blinken'ın konuşması sık sık yarıda kesilmişti. Blinken, kırmızıya boyanmış ellerini havada tutan Filistin destekçisi kişiler, "40 bin Filistinlinin kanı ellerinde", "Soykırım Dışişleri Bakanı", "Uluslararası hukuk için utanç" şeklinde pankart ve sözlerle karşılamıştı. Bakan konuşmasına başladığı sırada bir katılımcı, elinde Filistin bayrağı ile ayağa kalkarak, "Gazze'de 35 binden fazla Filistinli, Amerikan vergi mükelleflerinin dolarlarıyla öldürüldü. Onların kanı senin ellerinde. Gazze'nin kasabı olarak hatırlanacaksınız. Mirasınız soykırımdır." diye bağırmıştı.

 

Habere Tepki Ver

1

1

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading