Yandex Metrica

Birleşmiş Milletlere Gazze çağrısı: 700 bin kişi ölümle karşı karşıya

Birleşmiş Milletlere Gazze çağrısı: 700 bin kişi ölümle karşı karşıya

Aylardır abluka altında olan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazze Şeridi'nin kuzeyinde binlerce çocuk, hamile kadın ve yaşlının, açlık ve susuzluk nedeniyle "ölümle karşı karşıya" olduğu uyarısında bulunuldu.

Dünya

14.03.2024, 11:19

7 Ekim Cumartesi sabahı başlayan savaşın başından bu yana ABD'nin koşulsuz desteğini arkasını alarak aylardır abluka altında aldıkları Gazze'de eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail, hedef gözetmeksizin her yeri bombalarken 30 binden fazla masum Filistinliyi katletti.

Bu mudur olimpiyat ruhu? 'Laik' Fransa'dan ilkel yasak Bu mudur olimpiyat ruhu? 'Laik' Fransa'dan ilkel yasak Haberi Görüntüle

DÜNYAYI AYAĞA KALDIRAN SALDIRI

İki kün önce Gazze kentinin batısına bir aydan sonra ilk defa bu hafta yardım gitti. Yardım konvoyun geleceğini haber alan binlerce Filistinli, Nabulsi Kavşağı'na akın etti. Kamyonlar bölgeye ulaştığında birden İsrail askerleri ortaya çıktı. İsrail askerleri, açlık ve çaresizlik içinde bekleyen kalabalığa ateş açarken yardım bekleyenleri vurdu. Dünyayı ayağa kaldıran saldırıda 112 kişi öldü, 760 kişi de yaralandı.

Halk dünyada cehennemi yaşadı! Pompeii yanardağı halka felaketi getirdi! 2.000 yıllık sır ortaya çıktı! Halk dünyada cehennemi yaşadı! Pompeii yanardağı halka felaketi getirdi! 2.000... Haberi Görüntüle

700 BİN KİŞİ ÖLÜMLE BURUN BURUNA

Aylardır abluka altında olan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazze Şeridi'nin kuzeyinde binlerce çocuk, hamile kadın ve yaşlının, açlık ve susuzluk nedeniyle "ölümle karşı karşıya" olduğu uyarısında bulunuldu.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in, Gazze'nin kuzeyindeki 700 bin kişiyi hedef alarak ve aç bırakarak "soykırım suçu" işlediğini vurguladı.

Nepal'de durum kritik: Yolcu otobüsleri nehre düştü, tüm yolcular kayıp! Ölü sayısı artıyor Nepal'de durum kritik: Yolcu otobüsleri nehre düştü, tüm yolcular kayıp!... Haberi Görüntüle

''ACİLEN HAREKETE GEÇİN''

Birleşmiş Milletler'in Gazze'nin kuzeyinde "insani felaket" yaşanmaması için acilen harekete geçmeye çağıran Kudra "Gazze'nin kuzeyinde binlerce çocuk, hamile kadın ve yaşlı, susuzluk ve yetersiz beslenme nedeniyle ölümle karşı karşıya." ifadesini kullandı.

Suikast girişimi bir uyarı mıydı? Nancy Pelosi'nin 'Trump durdurulmalı' sözleri tekrar gündemde! Suikast girişimi bir uyarı mıydı? Nancy Pelosi'nin 'Trump durdurulmalı' sözleri... Haberi Görüntüle

''İDAMA MAHKUM ANLAMINA GELİR''

Bilindiği üzere Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra dün yaptığı açıklamada da ''Gazze'nin kuzeyinde sağlık hizmetlerinin durması, 700 bin kişinin idama mahkum edilmesi anlamına gelir. Lütfen acilen bir şeyer yapın'' şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading