Yandex Metrica

Bir Yunan klasiği daha: Kendileri yapınca meşrû el koyma, başkası yapınca korsanlık!

Bir Yunan klasiği daha: Kendileri yapınca meşrû el koyma, başkası yapınca korsanlık!

ABD emriyle İran tankerine el koyup içindeki petrolü Amerikalıların çalmasına müsaade eden Yunanistan, aynı hareketi Basra'da İranlılar yapınca "Bu eylem korsanlıktır" diyerek feryat etti.

Dünya

23.01.2024, 19:19

Tepeden tırnağa Washington güdümüne giren ve önceki gün ABD'nin isteğiyle bir İran tankerine el koyan Yunanistan, aynı hareket kendi gemilerine yapılınca 'korsansınız' diyerek feryat etti. 

Atina yönetimi 25 Mayıs'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle Yunan limanlarına sığınmış İran bayraklı bir tankere el koymuş ve sözkonusu eylem Tahran'ın sert tepkisine neden olmuştu. El konulan İran tankerindeki petrol, ABD tarafından kiralanan bir gemiye transfer edilmişti.

İran Dışişleri Bakanlığı yazılı bir açıklama yaparak, "İran bayrağı taşıyan bir gemideki yüke el konulması Yunan hükümeti ve gemiyi yasa dışı olarak alıkoyanların sorumlu tutulacağı uluslararası bir eşkıyalık örneğidir" ifadesini kullanmıştı. 

Kamala Harris'ten Biden açıklaması: 'Modern tarihte eşi benzeri yok' Kamala Harris'ten Biden açıklaması: 'Modern tarihte eşi benzeri yok' Haberi Görüntüle

BASRA'DA MİSİLLEME GELDİ

Bu olayın ardından Tahran, Yunanistan'a aynı şekilde misillemede bulundu. Basra Körfezi'nde seyir halindeki 2 Yunan tankerine müdahale edildi. İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansına göre, Devrim Muhafızları Ordusu, Atina'ya ait 'Prudent Warrior' ve 'Delta Poseidon' adlı ait iki petrol tankerinin yüklerine el koydu. 

Haberde, iki geminin toplamda 1,8 milyon varil petrol taşıdığı ve tahliye işleminin tamamlanmasıyla bu miktarın İran'ın eline geçeceği aktarıldı. Ajansa konuşan İranlı bir yetkili, Basra Körfezi'nde halihazırda Yunan bayraklı 17 gemi daha bulunduğuna dikkati çekerek, Yunanistan'ın alıkoyduğu İran bayraklı gemiyle ilgili telafi edici tedbirler almaması halinde diğer Yunan gemilerine de müdahale edebileceklerini söyledi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı ise İran'ın eylemini kınadı ve yapılan el koyma işlemini 'korsanlık' olarak niteledi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading