Yandex Metrica

Bir yandan salıyor bir yandan topluyor: İsrail hapishanelerdeki Filistinli esirlerin sayısı yüzde 50 arttı

Bir yandan salıyor bir yandan topluyor: İsrail hapishanelerdeki Filistinli esirlerin sayısı yüzde 50 arttı

Filistinli Esirler Cemiyeti tarafından yapılan açıklamada İsrail hapishanelerindeki esir Filistinli sayısının İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başladığı tarih olan 7 Ekim'den bu yana yüzde 50 oranında artarak 7 bin 800'e ulaştığı bildirildi.

Dünya

23.01.2024, 21:48

Filistin Esirler Cemiyeti, İsrail hapishanelerinde bulunan Filistinli esir sayısıyla ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada İsrail hapishalerinde mevcutta 166'sı çocuk, 33'ü olmak üzere toplamda 7 bin 800 Filistinli bulunuyor.

Oruç Reis rotayı Somali'ye kırdı: Türkiye bölgede petrol ve doğalgaz arayacak Oruç Reis rotayı Somali'ye kırdı: Türkiye bölgede petrol ve doğalgaz... Haberi Görüntüle

KEYFİ GÖZALTILAR ARTTI

İsrail, özellikle 7 Ekim'den sonra Batı Şeria'da baskınlara ve keyfi gözaltılara ağırlık verdi. Bu keyfi gözaltıların önemli bir kısmı Filistinlilere idari tutukluluk olarak dönüyor. Hapishanelerdeki idari tutuklu olarak alıkonunanların sayısı ise 2 bin 873'e ulaşmış durumda.

Açıklamada ayrıca 7 Ekim öncesi rakamlar da verildi. Verilere göre İsrail hapishanelerinde 7 Ekim öncesinde  180'i çocuk, 37'si kadın ve 1319'u "idari tutuklu" olmak üzere 5 bin 250 Filistinli bulunmaktaydı.

Böyle tehdit görülmedi: Yapay zeka hangi partiyi isterse insanlar ona oy verecek Böyle tehdit görülmedi: Yapay zeka hangi partiyi isterse insanlar ona... Haberi Görüntüle

İDARİ TUTUKLULUK

İdari tutukluluk nedir? İdari tutukluluk İsrail'in işgal ettiği topraklarda Filistinlileri hiçbir suçlama yöneltmeksizin alıkoyması demek. Alıkonulan Filistinliler haklarındaki suçlama hakkında herhangi bilgi edinemeden ve kendilerini savunma hakkı tanınmadan 6 aya kadar hapiste kalabiliyor.

Bununla birlikte bu süre askeri mahkemeye sevk edilen ancak suçlamalardan habersiz bir Filistinli 5 yıl boyunca tutuklu kalabiliyor. 

Son dakika: ABD Gizli Servis (USSS) Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Son dakika: ABD Gizli Servis (USSS) Direktörü Kimberly Cheatle istifa... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI

7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi’nde İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 6 bin 150'den fazlası çocuk ve 4 binden fazlası kadın olmak üzere 15 bin 899’a yükseldi.

Ateşkes olsa bile saldırıya devam edecekler: MOSSAD direktöründen çarpıcı açıklama! Ateşkes olsa bile saldırıya devam edecekler: MOSSAD direktöründen çarpıcı açıklama! Haberi Görüntüle

ESİR MUTABAKATI

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün "insani ara" verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girmiş ve daha sonra 3 gün daha uzatılmıştı.

İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı çerçevesinde Gazze Şeridi'nden 81 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de 240 Filistinli esir serbest bırakıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading