Yandex Metrica

Bir esir takası da Kafkaslarda: Nikol Paşinyan'dan Azerbaycan'a mesaj

Bir esir takası da Kafkaslarda: Nikol Paşinyan'dan Azerbaycan'a mesaj

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan'ın elindeki Ermeni esirlerin durumuna değinerek "Ermenistan'da hüküm giymiş Azerbaycanlıları bizim esirlerimizle takas etmeye hazır olduğumuzu ifade ettik ve bu konuya insani bir nitelik kazandırdık" dedi.

Dünya

23.01.2024, 21:45

Tüm dünyanın gözü kulağı Gazze'de ve İsrail ile Filistin direniş örgütü Hamas'ın imzaladığı esir takası anlaşmasında. Bugün itibarıyla verilen sözleri tutuldu ve İsrail tarafından 39 Filistinli, Hamas tarafından ise 13 İsrailli esir serbest bırakıldı. Tüm bunlar yaşanırken Ermenistan'dan da dikkat çeken bir haber geldi.

Ermeni halkının internet üzerinden sorduğu soruları cevaplayan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan'ın elindeki Ermeni esirlerin durumuna değinerek, "Esirler sorunu dikkatimizin merkezinde yer almaktadır. Tamamen insani olan bu konunun siyasi amaçlar için kullanılmasından üzüntü duyduğumu ifade etmeliyim" dedi.

Bir iki üç değil binlerce yüzen tank denize indi! Körfez kıskaca alındı: Ada teslim bayrağını çekebilir Bir iki üç değil binlerce yüzen tank denize indi! Körfez... Haberi Görüntüle

"TAKASA HAZIRIZ"

Paşinyan, esir takası konusunda esnek davranacaklarını ve bu konuda Azerbaycan'la birlikte çalışmaya hazır olduklarını belirterek "Müzakereler bu yollardan biridir. Ayrıca, Ermenistan'da hüküm giymiş Azerbaycanlıları bizim esirlerimizle takas etmeye hazır olduğumuzu ifade ettik ve bu konuya insani bir nitelik kazandırdık" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgilşi daha önce uluslararası mahkeme ve kuruluşlara başvurduklarını söyleyen Ermenistan başbakanı, "Esirlerin iadesiyle ilgili durumdan memnun değiliz. Ancak 2020'den bu yana 100'den fazla Ermeni esiri geri almayı başardık" şeklinde konuştu.

Yıllarca işgal altında tuttukları Dağlık Karabağ'daki Ermenilerin dönüşüyle ilgili de değerlendirmede bulunan Paşinyan, "Bu insanları topraklarımıza kabul ediyoruz. Eğer Dağlık Karabağ'a geri dönüş mümkün görünmüyorsa onların Ermenistan'da kalmaları ve ülkemizden göç etmemeleri için her şeyi yapacağız." dedi.

Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'yle ilgili soruyu da cevaplayan Ermeni başbakan, "Ermenistan'ın devlet çıkarları temelinde bu ve diğer kararları almak için siyasi iradeye sahibiz. Aynı şey KGAÖ ile ilişkiler için de geçerlidir. Sadece ülkemizin devlet çıkarları doğrultusunda karar vereceğiz." ifadelerini, kullandı.

Son günlerde Ermenistan'ın KGAÖ'den çıkacağı konuşuluyordu.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading